Je li pravilo od 60 sekundi tajna savršene kože? Isprobali smo ga

25/01/2021

Internet je opsjednut pravilom od 60 sekundi no, o čemu je zapravo riječ?

Čast iznimkama, ali većina nas običnih smrtnika nije rođena s prirodno savršenom kožom koja nalikuje bebinoj guzi. Većina, osim naših frajera koji lice peru s istim šamponom s kojim peru i… ma nije bitno.

Kako god bilo, nekad nakon 25. svi mi dođemo u godine u kojima čvrsto odlučimo da je vrijeme da doista počnemo ulagati u svoj izgled i zdravlje kože. Kad kažemo “ulagati”, mislimo na novac, ali i na vlastiti trud i vrijeme. Upravo zbog toga ne možemo dopustiti da trend koji je odjednom osvojio cijeli internet ne prođe i kroz naše prstiće.

Riječ je o pravilu od 60 sekundi - trendu koji dolazi od Nayamke Robers-Smith, poznatije pod nadimkom LABeautyologist, estetičarki s desetaka tisuća pratitelja. Naime, Smith smatra kako bi svoje lice trebali prati punih 60 sekundi kako bi svi sastojci učinkovito stigli penetrirati u kožu.

Šminku, masnoće i prljavštinu puno je teže ukloniti nego što to ljudi misle”, objašnjava Smith. “Zato, ne samo da proizvodu želite dati priliku da otopi nečistoće i prljavštinu, nego na taj način i sebi dajete priliku da to što radite, radite doista svjesno.” Pri tome misli na temeljitost pranja. Drugim riječima, Smith vjeruje kako ćemo, odvojimo li 60 sekundi za pranje lica, puno vjerojatnije zahvatiti sve; od rubova oko nosa, do brade i područja na kojemu nam počinje rasti kosa.

Pa, osim što je i više nego očigledno da ćemo tako kvalitetnije očistiti svoje lice, čini se kako su rezultati i više nego zapanjujući, bar ako je suditi prema ljudima koji ovaj trend redovito prakticiraju.


Pa, ne preostaje nam ništa nego probati…

Iako već neko vrijeme svaku večer izdvajam vrijeme za svoju uobičajenu beauty rutinu, trljanje gela u lice punih 60 sekundi djelovala je kao prava mala vječnost, čak i dulje nego ono 2-minutno pranje zubiju (ako mislite da zube perete dvije minute, vrlo se vjerojatno varate). Ipak, odlučila sam ustrajati. Tiho brojeći svaku sekundu, nježno sam umasiravala Skintegrin Amphibian, prstima prelazeći preko svakog milimetra svoje kože, u potpunosti se fokusirajući na svoju minutu potpunog mira.

Jesam li se već nakon prvog ispiranja osjećala čišće? Apsolutno. Koža je izgledala sjajnije, prokrvljeno i baršunasto. Je li mi ovaj trik u tjedan dana promijenio život? Definitivno ne, ali za 0 kuna i 50 sekundi više? O da, definitivno vrijedi isprobati.

Hoće li ovaj trik poslužiti kao spas jako problematičnoj koži? Možda da, a možda i ne. Naime, različita koža različito reagira na različite proizvode neovisno o duljini pranja. Ipak, odaberete li gel koji vam doista odgovara, koža će neupitno djelovati čišće i sjajnije u najmanju ruku zahvaljujući 60-minutnoj masaži.

Hoće li u potpunosti eliminirati akne i komedone? Vjerojatno ne. Iako ohrabrujemo štrebersko pranje lica, gel koji ispire hormone i DNK još uvijek nije izmišljen.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj