PROFI VODIČ: Izvucite najbolje iz svog ruža

12/06/2018

Ruž za usne je najučinkovitije oružje zavođenja na svijetu, a otkrili smo kako izvući najbolje od svoje male 'municije' za kožu

U potrazi za vašim idealnim ružem za usne, pitali smo najbolje vizažiste za pomoć, i otkrili kako isfurati 3 najvažnije grupacije boja za usne - ružičastu, crvenu, fuksiju ili nude, a otkrili smo i kako pronaći svoj idealni ruž - po tonu kože!

Pa počnimo.

PINK: GLAMUR NA USNAMA

PINK

“Upadljive sjajne ružičaste usnice dobra su ideja – pod uvjetom da ih ne kombinirate s puno brončanog pudera i tamnog sjenila”, kaže slavna vizažistica Gucci Westman. “Roza puno bolje izgleda u kombinaciji sa svježim, zdravim tenom i diskretno naglašenim kapcima. Oblikujte usne olovkom za usne u ružičastoj boji mesa, malo svjetlijoj od vaše prirodne boje. Nakon toga nanesite ruž te utapkajte malo transparentnog ili pink sjajila, ali samo na sredinu usana. Tako neće izgledati previše ljepljivo”.

CRVENE USNE (ZA SVAKI DAN)

LIPSTICK RED


“Rubove usana iscrtajte crvenom olovkom, ali je pritom ne držite okomito nego položeno kako biste dobili ‘skicu’, a zatim razmažite boju po cijelim usnama”, savjetuje vizažistica Rebecca Restrepo. “Razmišljajte o olovci za usne kao o laku za nokte, a o ružu za usne kao o nadlaku – dvoslojno nanošenje produljuje vijek boje.”
Nakon toga nanesite ruž direktno na usne (mat tekstura je najbolja jer se ne razmazuje) i pritom ne morate biti precizni jer je olovka već učinila svoje. Nakon svega prstima razmažite boju kako biste postigli nježniji dojam.


FUKSIJA: HRABROST NA USNAMA

LIPSTICK FUKSIJA


“Ekstremnih se boja ne treba bojati, ali prije njihove primjene, trebate pripremiti teren”, kaže vizažistica Florrie White. Prvo napravite piling usana, i to najbolje običnim pamučnim ručnikom. Kod takvih boja svaka nepravilnost bit će upadljiva pa je najbolje olovkom za usne (u nijansi ruža) obrubiti i tako napraviti simetriju. Tada četkicom od sintetske dlake obojite usne. Nijanse šumskog voća (borovnice, crni ribiz itd.) su sjajne, ali pod uvjetom da vam je puder savršen. Upadljiva fluorescentna narančasta također je uvijek dobra ideja, ali najbolje izgleda kada ste malo potamnjeli ili kada imate malo brončanog pudera.

NUDE: RUŽ KOJI POVEĆAVA USNE

BEIGE

“Takozvani nude ruž (u prirodnoj roskasto/beige nijansi) čini usne punijima”, kaže vizažistica Shehla Shaikh. “Izmasirajte usne balzamom za usne, zatim neutralizirajte svoju prirodnu boju usana s malo korektora koji je za nijansu-dvije svjetliji od prirodne boje usana. Zatim obrubite usne nude olovkom idealnom za vaš ten (idealna nijansa je ona koja odgovara uz unutarnji dio donje usne) i zatim ih ispunite olovkom. Nanesite sjajni ruž u boji koja je slična sredini usana. Najlaskavije nijanse nude ruževa su one koje imaju malo ružičastog pigmenta”.


KAKO PRONAĆI SVOJU SAVRŠENU NIJANSU PO TONU KOŽE?

LIPSTICK CHOICE

HLADNI SVIJETLI Crvene nijanse višnje ili ružičaste s hladnim podtonom plave najbolji su za vas. Tople nijanse breskve su dobre, ali ne presvijetle.

TOPLI SVIJETLI Plavi podtonovi vam ne stoje. Držite se nijansi ruževa s ružičastim ili narančastim podtonom koji će naglasiti toplinu vašeg tona.

MASLINASTI TON Sa svojim tonom kože možete isfurati snažne boje drukčije od drugih – crvenu ciglu ili kričavu ružičastu. Od plavih podtonova izgledate umorno.

LIPSTICK LINEUP

HLADNI TAMNI Vama trebaju hrabre boje! Radije uzmite neku odvažnu nijansu nego neku diskretnu, npr. boje šumskog voća ili čokolade.

TOPLI TAMNI Izbjegavajte zamućene boje, konkretne kričave boje savršene su za vaše usne, npr. ciglasta crvena, boja fuksije ili crnog vina.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj