Izbjegnite sve make up pogreške

01/09/2014

Ni najbolji proizvodi vam neće ništa značiti ako ne poznajete tajne savršenog nanošenja...

Podloga:

Najbitnije je pronaći savršenu nijansu. A najbolja nijansa nije ona koja se slaže s nijansom vašeg lica, već ona koja se slaže s nijansom vaših prsa. Lice i vrat najblijeđi su dio naših tijela pa ukoliko nijansu podloge budete birali prema njima, izgledat ćete neprirodno blijedo. Također, pri odabiru teksture radije birajte prozračne podloge nego one teške matirajuće zbog kojih će vam lice izgledati kao da nosite masku.

Korektor:

Imate li problema s podočnjacima, bolje ćete ih prikriti korektorom koji sadrže sjajne čestice nego onim matirajućim. Čestice koje reflektiraju svjetlost puno će bolje odraditi posao od preteškog i presvijetlog korektora. Nijansa korektora neka bude što sličnija nijansi vaše kože.

Obrve:

Zanemarivanje obrva jedna je od najčešćih makeup pogrešaka. Imate li pune, guste obrve, redovito ih češljajte i šišajte kako bi djelovale uredno. Imate li pak rijetke obrve, ispunite ih koristeći olovku za obrve ili mat sjenilo u prirodnoj boji vaših obrva. Izbjegavajte neprirodno potamnjivanje obrva crnom olovkom za oči jer je to izgled koji ne stoji nikome.

Tuš za oči:

Uvijek se pobrinite da su vam oči najnaglašenije makeupom na gornjem, a ne donjem kapku. Istaknete li tušem i sjenilimo donji kapak, vizualno ćete si objesiti cijelo lice. Naglašavajte tušem gornji kapak i to od sredine kapka prema vanjskoj liniji oka budući da je to izgled koji najviše laska. Imate li sitne oči, u potpunosti izbjegavajte šminkanje donjeg kapka jer na taj način vizualno samo dodatno smanjujete oko.

Highlighter i bronzer:

što se odabira nijanse highlightera tiče, osobama svjetle puti najbolje će pristajati nijansa ljuske jajeta, a onim tamnoputijima najbolje će pristajati zlatni tonovi. Highlighter i bronzer ne nanose se na cijelo lice, već se njima ističu ključni dijelovi - jagodice, brada, nos.

Rumenilo:

Dio lica koji ćete naglasiti rumenilom nikada nemojte određivati smiješeći se jer ćete postići to da će vam se istaknuti dio, kada se prestanete smijati, vizualno 'spustiti' i dodatno vas postarati. Rumenilo nježno nanesitena vrh jagodica i razvucite prema gornjem rubu uha.

Olovka za usne:

Boja olovke za usne trebala bi biti što sličnija boji vašeg ruža. Olovkom obrubite usne i izbjegavajte 'povećanje' usana iscrtavanjem usana većih no što jesu. Takvim šminkanjem stvarate neprirodan i neprivlačan izgled. Želite li da vam ruž za usne traje dulje, olovku prije nanošenja ruža nanesite na cijele usne.

Nude ruž za usne:

Nude nijanse zapravo bi se trebale zvati oldschool nazivima poput ružičasta, boja mesa ili zemljani ton, a doslovno nude nijanse ne bi zapravo niti trebale postojati. Jer nema ništa manje privlačnog od usana koje se u tolikoj mjeri stapaju s ostatkom lica da ih gotovo više i ne vidite. Izbjegavajte sve nijanse koje su bliske nijansi vaše podloge i korektora.Photo credit: Profimedia

Mia Borčić

Novo

Komentiraj