Izbjegavanje ovih loših navika dovest će vas do ljepšeg tena

14/12/2021

Ovo su najčešće pogreške pri čišćenju lica...

Pretjerano pranje

Prečesto pranje lica može dodatno postarati vašu kožu. Nemojte lice umivati više od dva puta dnevno, osim eventualno prije i nakon vježbanja.

Pogrešni proizvodi

Budite sigurni da koristite odgovarajuće proizvode za pranje lica. Proizvodi poput sapuna oštetit će i isušiti vašu kožu, uništiti prirodne masnoće lica i uzrokovati iritaciju. Koristite proizvode s umirujućim sastojcima poput zelenog čaja ili aloe vere. Imate li problema s aknama, koristite proizvode koji sadrže salicilnu kiselinu.

Pogrešna upotreba pilinga

Piling morate koristitim, no ne smijete ga koristiti prečesto. Najbolje bi bilo piling koristiti jednom tjedno. On vam je potreban kako biste uklonili mrtve i oštećene stanice kože i kako bi vam se koža lica što bolje regenerirala. Važan je također i odabir pilinga - čestice ne smiju biti pregrube i prekrupne kako vam ne bi oštetile kožu.

Nepranje prije spavanja

Možda redovito očistite lice prije spavanja od šminke, no nemojte zaboraviti nakon uklanjanja šminke obavezno umiti lice. Mlijeka i brojni odstranjivači make-upa očistit će vaše lice, ali ne dubinski poput losiona za umivanje.

Prevruća voda

Lice je najbolje prati što hladnijom vodom, a ako vam je ona prehladna, mlakom vodom. Izbjegavajte vruću vodu, posebice u ljeti i zimi jer će vam vruća voda samo dodatno isušiti kožu.

Upotreba maramica za šminku

Vlažne maramice za uklanjanje šminke u redu je koristiti povremeno - na primjer kada idete u teretanu ili ste u žurbi. No nipošto nemojte korisitit isključivo njih za čišćenje lica. Obavezno koristite odstranjivač šminke i proizvod za umivanje lica.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj