Isprobali smo lasersko uklanjanje dlačica, i iskreno, oduševljeni smo

19/09/2019

Kunemo se, bilo je bezbolno! Ali! (uvijek postoji ali)

Da, godina je 2019. i imati dlake po tijelu stvarno nije nikakva drama. No, priznajemo, uvijek se bolje osjećam kad su nam noge, pazusi i bikini zona potpuno glatki. No tu postoji jedan mali problem.

Kako nam je koža iznimno osjetljiva te sklona crvenilu i uraslim dlakama (što nije nimalo fora), brijanje je za nas užas. Čak smo jednom probali i depilaciju vrućim voskom, no i to je bilo grozno. Iskreno, nikad nismo ni razmišljala o laseru jer smo iz nepoznatih izvora čula da to jako boli, više i od depila­cije voskom. No jedna nam je prijateljica nedavno počela pričati o nekom novom, navodno bezbolnom laseru koji se zove Motus AX. Kad smo čula “navodno bezbolnom”, okrenula sam očima – jer posljednji put kad smo isprobali “navodno bezbolni” laserski tretman na licu (za hiperpigmentaciju), izjurili smo iz salona i sjela u prvi birc te naručila žestoko piće.

No kao kada neki e-mail ostavite nepročitan, nismo mogla prestati razmišljati o tome pa sam poslala poruku dr. Arashu Akhavanu, jednom od prvih dermatologa koji u svojoj praksi koristi Motus AX.

“Pri laserskom uklanjanju dlačica energija se privlači zahvaljujući pigmentima koji se nalaze u kosi, a laser uništava cijeli folikul dlake”, objašnjava nam dr. Akhavan. Većina lasera otpušta energiju isti tren, što znači da taj trenutak može biti dosta bolan, ali Motus AX energiju dijeli na puno malih dijelova koji opetovano uništavaju folikul dlake brzim trzajima – koji su na koži gotovo neosjetni.

zena_tijelo

Treba otprilike šest tretmana, koji moraju biti razdvojeni na šest tjedana, kako bi rezultat bio dobar. No riječ je o skupom sportu - otprilike stoji od 7000 pa do 15.000 kuna, ovisno o salonu. Kao pravi dobrovoljci, prijavili smo se za testiranje tog lasera iz snova – zbog ovog članka, ali i zbog sebe samih – jer urasle dlačice naš su neprijatelj broj 1 kojeg smo željeli dovesti u red. Počeli smo s pazusima i bikini zonom – područjima koja se najčešće “bune” nakon brijanja. Cijeli tretman trajao je – nevjerojatno – samo 15 minuta i uopće nije ništa boljelo. Osjetila smo samo lagano peckanje na nekim dijelovima kože, ali imala sam osjećaj kao da nas netko, recimo, masira hladnom me­talnom žlicom. Toliko samo bili oduševljeni da smo taj isti laser odmah isprobala i na bikini zoni. I da – i to je bilo bezbolno.

Nakon svakog tretmana dlake su nam bile sve tanje i rasle su sve sporije, sve dok nakon zadnjeg tretmana više nisu uopće rasle.

...sada se napokon osjećamo kao one "spynx" mace.

Lauren Balsamo

Novo

Komentiraj