Iskopali smo prvi make up YouTube tutorial IKAD i imamo pitanja...

14/02/2021

Čekajte, kako to mislite ‘U 5 minuta ili manje’??

Davne 2006. godine, kad nije postojao TikTok, Instagram pa čak ni Facebook, bar ne onaj kojeg poznajemo danas, rodio se 3-minutni video ispred svoga vremena.

I, iako ovo definitivno nije prvi video zapis o tome kako se našminkati (vrlo smo brzo naletjeli na stare snimke iz 60-ih, a onda i 40-ih godina), Adrienne K. Nelson, koja je u međuvremenu vjerojatno pronašla neku drugu karijeru, danas je poznata kao originalna beauty influencerica koja je postavila temelje za cijeli niz današnjih beauty ikona.

No, jesu li se stvari u 14 godina toliko drastično promijenile ili nam sada serviraju sve to isto, ali u 4k rezoluciji? Pa krenimo:

Prije svega, video traje nešto manje od 4 minute. 4. Minute. Četiri. Toliko mi treba da pronađem korektor za lice koji sam prethodno stavila na stol kako ga ne bih morala tražiti. 

P.S. Ovdje se korektor ni ne spominje. 

1. 'Pripremite kožu koristeći kremu za lice'. Odličan početak! Zadnje što želimo je suha koža koja će nam popiti puder kao da nema sutra.

2. 'Nanesite puder na T-zonu.' Ček, ček, ček...a primer??? I kako to mislite samo na T-zonu? Što je s ostatkom?

1

3. 'Setirajte puderom.' Što? Tri kapi pudera bez primera na T-zoni? OK…

4. 'Češljanjem obrvi prema dolje olakšava pronalazak prirodnog oblika vaše obrve.' OK, pošteno. Ponekad ih je bolje počešljati prema gore, a posebno danas kad svi želimo izgledati poput Care Delevingne na steroidima.

2

5. Vizažistica nastavlja s nanošenjem Narsove Multiple Riviere rumenila u stiku bez riječi. Suosjećamo. I mi smo bez riječi dok gledamo kako vizažist prstima nanosi rumenilo u kremi na lice setirano suhim puderom. Nedostatak konture nećemo ni komentirati.

6. Hm, čini se da joj se više nije dalo pisati što radi. Neka, mi ćemo. Adrienne nastavlja s nanošenjem sjenila u kremi. Što ste rekli? Primer za sjenilo? Kakav primer za sjenilo?

3

7. U ovom smo trenutku doznali da se 2006. godine sjenilo nije blendalo. Štoviše, preko sjenila s poprilično vidljivim, neurednim i neizblendanim sjenilom, Adrienne nanosi novi sloj sjenila s naizgled bijelim sjajem i, iskreno, vrištim.

8. Maskara. Oh. OK. Konačno nešto što radimo isto. Ima nade.

4

9. I vratili su se savjeti! ‘Dodatni volumen na donje trepavice dodajte koristeći kvadratni kist' Ok, može proći, ali ovisi o formuli maskare. Gušća će maskara ovim postupkom sve vaše trepavice pretvoriti u tri velike.

10. Bez ocrtavanja, a kamoli precrtavanja, ulazimo u finiš nanoseći sjajilo u boji Laure Mercier dok model nonšalantno razgovara na svom preklopnom mobitelu djelujući poprilično uzrujano. Čekajte, možda se tu rodila ideja o odlasku najgorem vizažistu ikad?

5


Ufffff.

Nekoliko minuta dubokog disanja kasnije, zahvalna sam na tome što u doba ovog tutoriala nije postojala viša video rezolucija jer model u konačnici stvarno ne izgleda toliko loše, ali ako moram birati između svog polusatnog tretmana i ove metode, neka, hvala, žrtvovat ću koju minuticu više.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj