Znamo sve trikove nanošenja tuša za oči!

25/05/2018

Pitali smo najbolje vizažiste da nam odaju svoje trikove tuševa za oči, ovisno o obliku očiju. Čitajte i učite.

Tuš za oči proslavila je filmska industrija i zahvaljujući njemu pamtimo neke od najprodornijih pogleda. Zaštitni je znak u svijetu kinematografije i modne fotografije te predstavlja ultimativni ‘as u rukavu’ žena u želji da istaknu svojstvenu ljepotu. Moderniji je no ikad i može se nositi po želji – kao čiste grafičke linije koje se protežu preko kapka ili pak suptilnije i delikatnije pri korijenu trepavica. Snažnim povratkom na modne piste i kao jedna od glavnih tema savjeta o ljepoti, simbolizira vječnu težnju za kreiranjem izgleda koji će nas izdvojiti iz mase, a sve to na zabavan način. 

Da bismo saznali više, pitali smo jednu od naših najboljih vizažistica, Simonu Antonović, za savjet, i evo što nam je otkrila.


AKO IMATE OKRUGLE OČI

00020_0020

Ako vam često govore da imate oči poput Bambija, najbolja stvar koju možete napraviti jest horizontalno ih izdužiti. “Izduživanjem okruglih očiju stvorit ćete malo drame”, kaže vizažistica Simona Antonović. Naglasite zadnje dvije trećine oka i tu napravite malo krilce.

AKO IMATE “TEŠKE KAPKE”
“Naglasite gornji rub oka i napravit ćete optičku varku pa će pregib na kapcima izgledati udaljenije nego što doista jest. Koristite tamnija sjenila kako biste stvorili iluziju da je teški dio oka manje uočljiv. Pazite da linija bude prvo tanja, a potom sve deblja”, savjetuje Simona Antonović.

AKO VAM OČI SKREĆU PREMA DOLJE
“Donju crtu izvucite od trećine vanjskog dijela oka i napravite krilce prema obrvama. Napravite i malu gornju crtu odmah ispod ruba, tako ćete stvoriti iluziju podizanja oka. Izblendajte tu liniju prema gornjem i donjem dijelu te nanesite gornju liniju po cijeloj dužini.”

AKO IMATE “MONO” KAPAK
“Ako imate oči poput Azijke i kapak vam se ne preklapa, najbolje je koncentrirati se na vanjski kut oka, s krilastim završetkom za definiciju. Donju crtu povucite od sredine prema van, kao i gornju, a obje crte malo razmažite aplikatorom za sjenilo poput smokeyja”, kaže Simona.

AKO SU VAM OČI MALE

00080_0015

“Kako biste stvorili iluziju velikih očiju, gornja linija neka bude tanka, a oči ‘otvorite’ optičkom varkom – nanošenjem olovke u boji kože na unutarnju liniju, odmah do očiju, gore i dolje. Svjetlucavo sjenilo u unutarnjem kutu pomoći će u optičkoj varci”, otkriva Simona.

AKO IMATE BADEMASTE OČI

00030_0041

“Velika krilca sjajna su za oči u obliku badema jer pomažu da se naglase lijepe obline oka. Od unutarnjega kuta nanesite tanku liniju koja se postupno pretvara u deblju prema vanjskom kutu, a onda opet neka bude tanka na krilima”, savjetuje vizažistica Simona Antonović.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj