Gdje su nestale obline, pita Cindy

26/04/2011

Devedesetih godina prošlog stoljeća žarila je i palila modnim svijetom zavidnom linijom i ljepotom, a petnaestak godina nakon vrhunca svoje karijere nekadašnji supermodel Cindy Crawford s jednim američkim časopisom podijelila je svoja razmišljanja

s

Iako je i u njezino vrijeme bilo vrlo teško postati najbolja, a standardi kako manekenka mora izgledati bili su striktni i vrlo jasno zadani, Cindy je žao današnjih manekenki jer misli da je mnogo teže nego što je nekada bilo. Smatra da se djevojke na naslovnicama časopisa i modnih pista na očigled svih smanjuju i više uopće nemaju ženstvene obline... čak ni njihove natruhe.

 

"Vidjela sam jedne novine na čijoj je naslovnici bila Taylor Swift i pomislila sam: Joj, danas da bi bio na bilo kakvoj naslovnici moraš znati ili savršeno pjevati ili jako dobro glumiti. Čini mi se da je sve manje posla za modele koji su sve mršaviji. Kada sam se ja bavila manekenstvom, veličina 6 (UK 10) bila je normalna, a sada sve moraju stati u brojeve 2 ili 0 (UK 6 i 4)", rekla je Cindy koja misli da je tajna dobrog izgleda u sreći jer ako si zadovoljan i ispunjen, odlično i izgledaš jer se stalno smiješ.

Svoju životnu filozofiju pokušava prenijeti i na svoju djecu Kaiu i Presleyja koje sa suprugom Randeom Gerberom uči da „zdravo i pametno izaberu". Kako je sama priznala, pokušava ih naučiti da je tjelovježba potrebna i zdrava za duh i tijelo, da treba jesti zdrave namirnice, ali zažele li posjeti sladoled, da ga pojedu bez ikakva ustručavanja.

"Kao žena i majka, ne želim da moja kći misli da mora biti mršava da bi bila lijepa, ne želim da si bilo što uskraćuje zbog vanjskog izgleda", zaključila je 45-godišnja Cindy.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj