Promo

Garnier najavio značajno smanjenje globalnog utjecaja brand-a na životnu sredinu

10/07/2020

Do 2025. godine svi Garnier proizvodi bit će proizvedeni bez korištenja izvorne plastike, pakiranja svih proizvoda bit će reciklabilna, razgradiva ili višekratna, a sve Garnier tvornice bit će CO2 neutralne.

ivotna sredina, socijalna zaštita i briga za zdravlje danas su važniji nego ikad. Događaji bez presedana u posljednjih nekoliko mjeseci u centar pažnje stavili su i ulogu brand-ova u današnjem društvu. Očekivanja potrošača su se promijenila - poželjni su brand-ovi kojima vjeruju, koji su transparentni i koji se istinski zalažu biti bolji, ponajviše po pitanju utjecaja na planetu.*

Garnier je posvećen održivom razvoju već godinama, što dokazuje i proizvodnja sve većeg broja prirodnih formula uz korištenje održivih sastojaka kao i sastojaka dobivenih „pravednom trgovinom“, a Garnier je i prvi brand koji je popularizirao organske proizvode na masovnom tržištu proizvoda za njegu kože. Garnier sad želi napraviti korak dalje, promijeniti način na koji djeluje industrija ljepote te biti na čelu ovih promjena u ime svih nas.

Garnier-ova Green Beauty inicijativa predstavlja potpun i cjelovit pristup održivosti. Njen cilj je transformirati svaki dio u lancu vrijednosti brand-a, smanjujući ili neutralizirajući  utjecaj na životnu sredinu u ovim područjima:

Plastika i ambalaža

  • Do 2025. godine, Garnier će u potpunosti prestati koristiti izvornu plastiku (virgin plastic) u svim svojim pakiranjima i tako smanjiti proizvodnju plastike za 37 tisuća tona godišnje**
  • Do 2025. godine, sve Garnier ambalaže bit će višekratne, reciklabilne ili razgradive.

Proizvodi i formule

  • Do 2022. godine, svi biljni i obnovljivi sastojci bit će iz održivih izvora
  • Do 2025. godine, 100% Garnier-ovih novih proizvoda imat će poboljšan utjecaj na životnu sredinu

Tvornice i proizvodnja

  • Do 2025. godine, Garnier će imati 100% CO2 neutralne tvornice, zahvaljujući upotrebi obnovljivih izvora energije.
  • Emisija CO2 u industrijskim postrojenjima je već smanjena za 72% ***.

Održivi izvori sirovina 

  • Do 2025. godine Garnier će podržati 800 društvenih zajednica širom svijeta u okviru Solidarity sourcing programa. 

Green Beauty inicijativa uključuje Izvještaj o napretku  održivog razvoja (Sustainability Progress Report), koji nudi potpunu transparentnost Garnierovih aktivnosti u ovom području i može mu se pristupiti preko globalne Garnier web stranice. Ovaj izvještaj pokazuje i trenutni status brand-a Garnier, predstavlja projekte koji su već provedeni uz pomoć  znanstvenika i drugih stručnjaka te prikazuje na koji način će brand ostvariti ambiciozne ciljeve za 2025. godinu. 

Garnierova Green Beauty inicijativa teži  pomoći potrošačima donijeti bolje održive izbore u trenutku kupnje. Garnier također želi dodatno educirati potrošače o značajnim temama poput reciklaže putem svojih digitalnih kanala.

Garnier će biti prvi brand koji će, u okviru globalnog programa L’Oreal za budućnost (L’Oréal for the Future) implementirati novo deklariranje proizvoda i informiranje o utjecaju proizvoda na životnu sredinu i društvo (Product Environmental & Social Impact Labelling). Cilj je da se putem deklaracija na proizvodima potrošači informiraju i o utjecaju pojedinog proizvoda na životnu sredinu i društvo, kako bi donosili održivije izbore prilikom kupnje. Ovakav način označavanja rangira proizvod na temelju njegove kategorije održivosti, na ljestvici od A do E, gdje su proizvodi obilježeni oznakom „A“ najbolji u kategoriji. Za kreiranje ove ljestvice, u obzir je uzeto 14 faktora utjecaja na životnu sredinu poput: nabave, proizvodnje, transporta, upotrebe i reciklabilnosti. Ovaj način označavanja je prvi put isproban u Francuskoj na proizvodima za njegu kose, a označavanje Garnier proizvoda na ovaj način na web stranici će u budućnosti biti dostupan i potrošačima širom svijeta.  

U sklopu Green Beauty inicijative, a s ciljem da podrži borbu protiv zagađenja plastikom, Garnier se na globalnom nivou udružio i s dvije nevladine organizacije: Ocean Conservancy (očuvanje oceana, usmjereni ka ekološkom utjecaju) i Plastics For Change („plastika za promjenu“ – usmjereni ka društvenom utjecaju). 

Lansiranje Green Beauty inicijative bit će podržano i lansiranjem serije novih Garnier proizvoda.

Adrien KOSKAS, globalni predsjednik Garnier brand-a je istaknuo:

„Green Beauty će transformirati način na koji poslujemo. Razvijena uz pomoć naših partnera, stručnjaka i potrošača, ova inicijativa naglašava naše ambicije na ovom polju ojačane realnim i opipljivim ciljevima. Obvezujemo se umanjiti naš utjecaj na životnu sredinu i uvesti inovacije kako bismo omogućili održivu budućnost. Bit će  nam potrebno vrijeme, ali će Green Beauty inicijativa transformirati Garnier, a nadamo se i kozmetičku industriju u cjelini.“

* Edelman Trust Barometer 2020: Koronavirus specijalni izvještaj.

** Zasnovano na Garnier potrošnji plastike iz 2019. godine

*** Usporedba potrošnje iz 2019. i 2005. godine

Cosmopolitan.hr

Novo