Dr. Tomica Bagatin: Koji su najpopularniji estetski tretmani i zahvati u dvadesetima?

23/10/2018

Član žirija Cosmopolitan Beauty Awards 2018., dr. Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije, donosi nam svoj osvrt na najtraženije estetske tretmane i zahvate u dvadesetima

"U dvadesetima možete ostati budne čitavu noć, jesti što god želite, zaboraviti skinuti šminku, piti premalo vode i koža će se vrlo brzo moći oporaviti od ove torture", kaže dr. Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije iz Poliklinike Bagatin.

"Kako biste održali lijepu i mladoliku kožu lica za početak vam preporučamo izbjegavati sve navedeno, jer kako starimo proces obnove stanica se usporava i počinju se pojavljivati prve borice i nepravilnosti na koži, a navedene situacije mogu samo pogoršati stanje."

Lice

"Kako bi što duže zadržali izgled dvadesetih potrebno je učiniti neke promjene. Počnimo od kože lica. Potražite proizvode koji su namijenjeni za početnu fazu starenja kože, lakše teksture i primjerenije osobama tridesetih godina.

Čišćenje je najvažniji korak u njezi kože lica jer je ono neophodno za zdravlje kože. REVIDERM Mikrodermoabrazija je jedna od tehnika čišćenja lica koja potiče obnovu kože skidanjem površinskog, mrtvog sloja stanica.

Na taj se način pospješuje stvaranje novih, mladih stanica kože te njeno obnavljanje i pomlađivanje.

BAGATIN

"Naša koža također postepeno gubi elastičnost što je rezultat uništavanja kolagena i vlakana elastina, kao i promjena u masnim jastučićima ispod naše kože do kojih dolazi s godinama," kaže slavni dr. Bagatin.

Tretmani poput Botoxa i dermalnih filera namijenjeni su revitalizaciji kože i izraza lica, čime se vraćaju mladenački izgled i svježina. Hijaluronski fileri posljednjih su deset godina postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica.

Hijaluronska kiselina ključna je molekula u procesu starenja kože, a odgovorna je za elastičnost i potpornu funkciju, odnosno viskoelastična svojstva kože.

"A Botox, kada se koristi ispravno, može čelu dati privlačan i iskren pogled, no ne valja pretjerati. Zato je važno da vas tretira iskusni doktor koji može prosuditi veličinu vaših mišića te koliko vam je Botoxa potrebno", smatra dr. Bagatin.

Tijelo

"Počnimo od neinvazivnih tretmana. Diljem svijeta sve više žena i muškaraca se odlučuje na lasersko uklanjanje dlaka kako bi spriječili muke koje uzrokuju brijanje i depilacija.

Zapravo, prema istraživanju Američkog društva estetske plastične kirurgije (ASAPS), lasersko uklanjanje dlaka nalazi se na trećem mjestu među pet najboljih nekirurških estetskih tretmana u 2015., odmah iza botoxa i dermalnih filera.

Diodni laser, koji se koristi za uklanjanje dlaka u našoj Poliklinici, postao je sinonim za sigurnu epilaciju, posebno za tamnije tipove kože te je poseban po tome što može tretirati i svjetlije dlake.

Čak i pri primjeni jače energije, tretman i dalje jamči minimalni rizik te nježan i bezbolan tretman klijentima, a rezultati su izvanredni.", savjetuje dr. Bagatin.

BAGATINX

"Dvadesete su najuzbudljivije godine vašeg života – počinjete raditi, upoznajete prijatelje za cijeli život, a možda i pronađete ljubav svog života.

Svi navedeni važni događaji u životu također vam mogu stvoriti pritisak da izgledate najbolje što možete. Najčešće estetske operacije kojima se podvrgavaju mlade žene jesu povećanje grudi i korekcija nosa, i to kako bi poboljšale svoj izgled i povećale si samopouzdanje.

Povećanje grudi ugradnjom implantata najpopularnija je estetska operacija među ženama diljem svijeta. Današnji modeli implantata nude daleko bolje rezultate nego prijašnji modeli, naravno, samo u rukama kvalitetnog kirurga. Vrlo je važno imati realna očekivanja te biti pozitivna osoba.

Dobrim kandidatkinjama se smatraju žene općenito dobrog zdravlja sa stabilnom težinom koju održavaju zdravom prehranom i životnim stilom.

Korekcija nosa također je veoma popularna operacija, i to među ženama i muškarcima.

Danas je pristup rinoplastici drugačiji nego što je bio ranije i nos se ne promatra izolirano, nego se nastoji dovesti u optimalan odnos s već postojećim strukturama lica, kao što su obrazi, usne, brada i čelo.

S obzirom na sve navedeno cilj estetskog zahvata na nosu u našoj Poliklinici nije dobiti „novo lice“, nego preoblikovanjem nos uklopiti u normalne odnose s ostalim dijelovima lica."

BAGATINinfografika-201

Pravu brigu možete započeti već danas

Za kraj, kaže nam dr. Tomica Bagatin, "naglasit ćemo vam da prije svega treba izbjegavati sunčanje, pušenje i alkohol. Ako već ne možete odoljeti tim “užicima“, onda svakako budite umjereni.

Nastojte održavati hidrataciju kože, kako unošenjem vode, tako i kvalitetnom njegom lica uz povremene stručne tretmane."

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj