Dr. Dinko bagatin: 5 savjeta prije estetske korekcije grudi

01/09/2018

Dr. Dinko Bagatin, plastični i rekonstruktivni kirurg i član žirija Cosmopolitan Beauty Awards 2018. donosi nam svojih 5 savjeta prije nego se odlučite na estetsku korekciju grudi. Pretvorili smo se u uši!

Znate li priču o prvim umjetnim grudima. Naime, prve umjetne grudi davne 1962. godine dobila je, sasvim slučajno, Timmie Jean Lindsey, majka šestero djece. 'Sasvim slučajno' jer je u bolnicu došla s namjerom da ukloni tetovažu s dojke, kada su je pioniri estetske kirurgije, jedinstveni liječnički dvojac Frank Gerow and Thomas Cronin, pitali želi li im možda biti model za kirurško povećanje grudi. 

I prvi implantati nastali su sasvim slučajno. Spomenuti doktor Gerow u ruci je držao vrećicu transfuzije i u jednom trenutku zaključio da ga ona, ustvari, podsjeća na dojku. Što ga je, naravno, potaknulo da dizajnira prve implantate. 

Dva sata bilo je potrebno za operaciju koja je broj košarice grudnjaka iz B povećala u C i time postala povijesni trenutak. Raskošne obline nakon toga postale su (skrivena) želja mnogih žena. Tijekom desetljeća popularnost ovog zahvata samo je rasla, da bismo danas govorili o najpopularnijem i najtraženijem estetskom zahvatu u svijetu.  I izgled nije jedini razlog. Žene danas operiraju grudi kako bi vratile samopouzdanje i hrabrost, kako bi bile zadovoljne.

Prirodan izgled cilj je svakog estetskog zahvata, bilo da se radi o povećanju grudi, korekciji nosa ili povećanju usana, a odlične rezultate definitivno je moguće postići bez da izgledate kao da ste bili na operaciji. Bitno je samo težiti prirodnom izgledu što će vam omogućiti stručan i iskusan kirurg te imati realna očekivanja. Tehnike koje upotrebljavamo u Poliklinici Bagatin olakšavaju postizanje prirodnog, nekirurškog izgleda. Sav trud ulaže se u poboljšavanje izgleda pacijentice na što prirodniji način. Svaki zahvat potrebno je strogo prilagoditi izgledu pacijentice, njezinoj tjelesnoj građi, stilu života, kao i njezinim potrebama. U protivnom se gubi prirodan izgled i osobnost. Naša je obveza svoje kirurške vještine kombinirati s umjetničkim pristupom i senzibilnošću kako bismo zadovoljili specifične potrebe svojih pacijentica. Što sve trebate imati na umu prije samog zahvata, za što bolje iskustvo, realna očekivanja i lakši oporavak, pročitajte u nastavku: 

MY BODY morska sol peeling za tijelo 

Budite educirani klijent/pacijent. Raspitajte se o kirurgu i poliklinici u koju ste se uputili, pročitajte sve o zahvatu i saznajte koje vrste i modele implantata koriste. Svakako pogledajte 'prije i poslije' fotografije kako biste dobili što bolju sliku promjene koju ćete postići ugradnjom implantata. Pregledajte i video zapise o zahvatima te najnovijim dostignućima u medicinskim istraživanjima kao i inovacijama. Pripremite listu pitanja za kirurga i medicinsko osoblje poliklinike. 

Odaberite iskusnog kirurga. Prvi korak je odabir licenciranog općeg i estetskog rekonstruktivnog kirurga za tijelo s velikim brojem odrađenih zahvata na grudima, a potom i dogovaranje konzultacija nakon kojih ćete odlučiti želite li mu pružiti svoje povjerenje. Detaljno proučite životopis odabranog doktora te provjerite je li njegova specijalizacija plastična kirurgija. 

Konzultirajte se. Izbor prave veličine, vrste i oblika implantata najvažnija je zajednička odluka vas i kirurga. Na konzultacijama obavezno iznesite svoje želje, nedoumice i pitanja te, ono najvažnije, jasno recite svoja očekivanja. 

Ono što našu Polikliniku izdvaja od drugih jesu VECTRA XT 3D konzultacije uz pomoć jedinstvenog simulatora koji vam može pokazati kako ćete izgledati nakon operacije. Kod povećanja grudi silikonskim implantatima simulacije su temeljene na stvarnim implantatima koje koristimo za vrijeme zahvata, a koji su trenutno najkvalitetniji implantati na tržištu. Vrlo lako, uz pomoć VECTRA 3D XT uređaja, možemo na vašem tijelu vizualizirati različite veličine i oblike grudi te tako doći do idealnog rješenja.

Informirajte se o implantatima. Na samim konzultacijama informirajte se o kvaliteti i vrsti implantata koje odabrana poliklinika koristi. Jedni od najboljih zasigurno su oni svjetski poznatih proizvođača Mentor te Allergan Natrelle, koji su i naš izbor. Implantati mogu biti anatomski i okrugli, a o izboru ćete moći odlučiti kada vam prikažemo obje simulacije. 

Koliko traje oporavak? – najučestalije je pitanje naših pacijentica. Vrijeme oporavka je individualno. Većina osoba može se vratiti na (poslovnim) obvezama kroz 7 do 10 dana i svakodnevnim (blagim) aktivnostima, dok se sljedećih mjesec do dva trebaju izbjegavati teži fizički napori. U Poliklinici Bagatin, nakon zahvata, detaljno pratimo oporavak naših klijentica kroz niz postoperativnih kontrola. S takvim pristupom osigurali smo obostrano zadovoljstvo, sigurnost naših klijentica i prekrasne rezultate. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj