Dermalni fileri – vratite izgubljeno svojoj koži

12/09/2014

Što je hijaluronska kiselina i kako zaustaviti procese starenja? Odgovara dr. Tomica Bagatin, maksilofacijalni kirurg

Kako starimo postajemo sve iskusniji i samopouzdaniji, no pritom možemo izgubiti samo jednu stvar: mladolik izgled naše kože. Tada ono što vidite izvana ne odgovara poletnoj osobi kakvom se osjećate iznutra. Razina hijaluronske kiseline tijekom godina u našoj koži opada što je posljedica procesa starenja, pušenja i loše prehrane. Dolazi do gubitka hidratacije, gubitka elastičnosti kože, formiranja bora i obješene kože oko očiju i usta. Prve ozbiljne znakove žene počinju primjećivati nakon četrdesete godine života.

Što je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina možda ne predstavlja najnoviji niti najrazvikaniji sastojak koji postoji, no isprobana je, pouzdana i ozbiljno dobra za vašu kožu. Kao prvo, nemojte da vas riječ „kiselina“ zavara. Hijaluronska kiselina ne nagriza niti guli kožu. Zapravo, upravo je suprotno, moćan je humektant , tj. sastojak koji veže vlagu i održava kožu „punašnom“, hidratiziranom i mladolikom.

Hijaluronska kiselina prirodni je polisaharid (ugljikohidrat) u ljudskom tijelu. U većim količinama nalazi se između stanica kože gdje pruža vlažnost, čvrstoću i gipkost koži. Znate kako koža novorođenčadi uvijek izgleda divno vlažna i punašna? Razlog tome je činjenica da se djeca rađaju s visokom razinom hijaluronske kiseline koja im održava kožu takvom.

y 2

Dermalni hijaluronski fileri za vraćanje mladolikosti

Hijaluronsku kiselinu u obliku dermalnih filera u Poliklinici Bagatin koristimo  u estetskim tretmanima za ublažavanje bora i borica, smanjenje podočnjaka, povećanje usana, kao i za oblikovanje kontura lica, primjerice brade i jagodica. Proizvod se injekcijom ubrizgava ispod bore, koji potom ispunjava potkožno tkivo i izdiže utor bore. Njihovim ubrizgavanjem u kožu postiže se, ne samo popunjavanje bora i vraćanje izgubljenog volumena, već i hidratacija kože zbog retrakcije molekula vode, a dokazano je da dovodi i do regeneracije kolagena kao i stvaranja novog.

Najvažnije je naglasiti da hijaluronski fileri omogućavaju zadržavanje prirodnog izgleda lica. Iako nam se čini da je u životnoj dobi od dvadeset ili trideset godina još prerano za tretiranje kože hijaluronskim filerima, biološki to nije tako. Naime, svi mi počinjemo postupno starjeti već od 25. godine života i upravo je tada u vrlo malim količinama dodavanje hijalurona prevencija nastanka bora.

y 4

Novi, prirodniji i još dugotrajniji dermalni fileri

U Poliklinici Bagatin koristimo samo dermalne filere renomiranih proizvođača, poput Juvederm filera tvrtke Allergan koja je među prvima počela razvoj estetsko - medicinskih tretmana još prije više od 35 godina. Osobno imam čast biti njihov licencirani trener za aplikaciju dermalnih filera i Botoxa zbog svog iskustva stečenog dugogodišnjim radom kao maksilofacijalni kirurg u Poliklinici Bagatin.

U našoj širokoj paleti s više od 40 tretmana lica mogu se pronaći i novi Juvederm Vycross filere koji su blaži, ugodniji te najbolje od svega, dugotrajniji nego ikad. Vycross dermalni fileri se u potpunosti povezuju s kožom, tako da nema grudica i nabora što rezultira veoma prirodnim izgledom. Ovaj asortiman sastoji se od tri vrste dermalnih filera, a svaki je namijenjen posebnom području na licu. Juvederm Volbella idealna je za osjetljiva područja na licu, poput očiju i usnica, dok je Juvederm Volift idealan za pružanje volumena usnicama, kao i za popunjavanje srednje dubokih do dubokih bora. Posljednji, Juvederm Voluma i fileri dizajnirani su na način da vraćaju volumen i mogu se koristiti na bradi, obrazima i na području jagodičnih kosti.

Komplikacije vezane uz upotrebu dermalnih hijaluronskih filera su rijetke. Mogući je nastanak crvenila, koje obično nestaje nekoliko sati nakon tretmana. Za renomirane proizvode hijaluronskih filera, koji se odavno koriste, u struci se navodi kako pružaju visoku sigurnost te da iznimno rijetko izazivaju nuspojave.

U Poliklinici Bagatin osmislili smo i posebne tretmane koji prethode samoj aplikaciji filera, a tretmani uključuju REVIDERM Skin Peeler mikrodermoabraziju i posebne preparate koji će revitalizirati i očistiti cijelu kožu lica te ono najvažnije, poboljšati i produljiti rezultate dermalnih filera. Nakon ovakvog tretmana vaša koža lica izgledati će zdravije, svježije i mladolikije.

Prije svakog tretmana našim klijentima preporučujemo i VISIA profesionalnu analizu kože lica gdje se upoznajemo s pravom problematikom tena. Tako tretman lica i odabir preparata možemo u potpunosti prilagoditi vama. Do kraja mjeseca traje posebna ponuda za ove izuzetne konzultacije i možete se naručiti za samo 300 kuna. 

y 1

Ako vas zanima više informacija o tretmanima dermalnim filerima ili VISIA profesionalnoj analizi slobodno nas kontaktirajte telefonski na 01/46 10 225 ili mailom na info@poliklinikabagatin.hr. Također, više informacija možete saznati i na našoj web stranici www.poliklinikabagatin.hr.

Piše: dr. Tomica Bagatin, maksilofacijalni kirurg

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj