Čudotvorne pilule za ljepotu

12/06/2014

I koje vas k tome štite od UV zračenja...

Odavno nam je jasno da je beauty industrija grana koja cvijeta i koja redovito donosi brojne inovacije. Od raznih kozmetičkih i estetskih zahvata, implantata, kremica i seruma, sve do pilula za ibjeljivanje kože. A ako niste znali koji je najnoviji trend u industriji ljepote - to su kapsule koje sadrže UV zaštitu. Ili barem tako tvrde njihovi tvorci.

Zovu se Ultra Care kapsule, proizvodi ih Heliocare, a konzumiraju se na dnevnoj bazi. Svaka kapsula sadrži Fernblock, prirodni biljni ekstrakt koji je zaslužan za zaštitu kože od štetnog UV zračenja. Dodatni plus su i vitamin C koji pospješuje proizvodnju kolagena (ooo da, to znači manje bora!), vitamin E koji regenerira oštećene stanice kože, lutein koji poboljšava elastičnost kože i likopen koji također štiti od UV zraka. Kada se sve skupa zbroji, ispada da su ove kapsule Sveti gral beauty industrije.

No unatoč obećanjima od strane proizvođača, liječnici upozoravaju kako same kapsule definitivno nisu dovoljna zaštita od sunca. Struka tvrdi kako ove kapsule doprinose zdravlju i izgledu suncem oštećene kože, no kako ne štite fizički kožu od UV zračenja. Ali ako ništa drugo, barem su dobre za poboljšanje stanja kože pa ipak nije da od njih nema koristi i da ćete, platite li ne baš sitnu cijenu ovih kapsula, novce baciti u vjetar!


Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj