Contouring je OUT, upoznajte "draping"

05/07/2016

Čini se da su se beauty trendovi počeli mijenjati brže nego što im se možemo prilagoditi. Pa, što je draping?

Poput svakog trenda, contouring je stvorio mase obožavatelja, ali još veći broj hejtera. Moramo priznati da je i nama pomalo dosadio, posebno onda kad su ljudi za konturu počeli koristiti ravnala i štikle (?!) Čak je i Kim Kardashian, kraljica contouringa, povukla granicu.

Pa, Marc Jacobs dotrčao je u pomoć kad nam je bio najpotrebniji, te nas je upoznao s novom linijom beauty branda, ombre AirBlush paleta dizajniranih za novi način sjenčanja i definiranja kože, poznatijeg kao „draping“.

U čemu je razlika? Za razliku od tamnih nijansi koje su se koristile u konturiranju, draping za strukturiranje koristi posebno dizajnirano rumenilo. Rezultat je svježiji, mekši i prirodniji, ali i dalje definiran izgled.


Za razliku od brojnih beauty trendova koji se svakodnevno rađaju na Instagramu, draping nije novost. Trend potječe iz 60-ih i 70-ih godina i to iz ruku legendarnog make up umjetnika Waya Bradyja koji stoji iza besprijekornih izgleda ikona poput Cher i Diane Ross.

Put do savršene draping tehnike poprilično je jednostavan. Sve što trebate jest tamniju nijansu rumenila nanijeti na područje ispod jagodica kako bi postigli uravnotežen, definiraniji izgled. Iznad dodajte nešto nježniju nijansu rumenila kako biste uklonili vidljive rubove, a svojem izgledu dali moderan finish s dodatkom onog „statement“ izgleda koji je bio iznimno popularan u 70-ima.


Dobra je vijest i ta da ne morate čekati jesen kako biste se dočepali nove Marc Jacobs kolekcije. Mi ju očekujemo s uzbuđenjem, ali ćemo u međuvremenu vježbati s običnim rumenilima.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj