Cijeli život smo živjeli u laži: Jeste li i vi svo ovo vrijeme na krivi način koristili crne ukosnice?

28/01/2021

Želite nam reći da postoji razlog zašto je jedna strana ravna, a druga valovita?

Osim što obavljaju sjajan posao ispadanja u onu neku drugu dimenziju u kojoj su vjerojatno sve naše gumice za kosu i drugi par čarape, ove su male crne nemani prava noćna mora za našeg dečka, ali i neizostavan spas za našu neposlušnu kosu i zbog toga ih jednostavno obožavamo.

Ipak, postoji jako velika mogućnost da svoje koristite na potpuno pogrešan način.

Klasična crna ukosnica svoj oblik nije promijenila još od davnih 20-ih godina kad je i izumljena što nas nije spriječilo u tome da sve ovo vrijeme spomenute ukosnice koristimo na potpuno pogrešan način.

Naime, da biste iz svoje ukosnice izvukli apsolutni maksimum, kosu pričvrstite tako da ukosnicu okrenete tako da valovita strana bude uz tjeme. Pa, iako se na prvu može činiti kako je valovita strana dizajnirana da bolje prianja uz našu kosu, posebno ako je ona valovita ili kovrčava, valovita je strana dizajnirana kako bi ukosnica čvrsto držala kosu bez ispadanja.

Nadalje, prednost nošenja ravnog djela prema van je ta da ukosnicama možete stvarati razne geometrijske oblike uz koje će vaša frizura uvijek biti moderna i u stilu. Na kraju, provjerite je li otvor ukosnice okrenut prema dolje kako bi se pobrinuli da vaša frizura ostane na mjestu, a vaše ukosnice ne pobjegnu u gore spomenutu drugu dimenziju.

View this post on Instagram

A post shared by Lauren Wohlin (@l.a.dub)


Ako imate ravnu i glatku kosu koju je nemoguće držati na mjestu, posprejajte ukosnice šamponom za suho pranje ili lakom za kosu, a za dodatnu čvrstoću, uparite dvije ukosnice u obliku križića kako bi jedna drugu držale na mjestu.

View this post on Instagram

A post shared by Hiral Bhatia (@bbhiral)

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj