Čekajte, jesmo li upravo otkrili tajnu savršene kose?

18/01/2021

Samo za obožavateljice dužine i sjaja…

Osim što je jedini razlog zbog kojeg ranojutarnje ustajanje nije apsolutno nemoguće, čini se kako kofein čuva još nekoliko aseva u rukavu, a za razliku od ostalih “čudesnih” sastojaka koji lijepo izgledaju samo u heštegovima Instagrama, niz proizvoda za kosu koji sadrže kofein odavno su podržani brojnim istraživanjima.

Ukratko, kofein stimulira krvni tok preko vašeg tjemena što je vrlo bitno budući da upravo krv hrani tjeme nutrijentima i kisikom koji su nam potrebni da bi bili zdravi. Ako se to ne dogodi zbog genetike ili slabe prehrane, folikule naše kose pate, a kosa postaje suha, tanka i toliko slaba da s vremenom počne ispadati. Sada smo još uvjereniji kako je vrijeme da proizvode s kofeinom uvedemo i na mjesta izvan naše šalice.

Ako je gubitak kose ono što vas posebno muči, moglo bi vas razveseliti kako kofein služi kao prirodan protunapad hormonu odgovornom za ispadanje kose. Osim toga, kofein će kosu potaknuti na brži i kvalitetniji rast baš kao i minoksidil koji se nalazi u popularnim (i skupim) tretmanima za obnovu kose. Dakle, osim što služi kao prevencija, kofein je i proaktivan način za postizanje dulje, jače i zdravije kose.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj