Budite seksi ljepotica

26/09/2012

Slijedite deset beauty zapovijedi i pretvorite se u zanosnu ljepoticu. Imajte strpljenja i mislite na to kako nam sve može ući u naviku nakon samo nekoliko tjedana…

s

Uvijek koristite pravu kombinaciju podloge

Boja tekućeg pudera mora odgovarati vašem prirodnom tenu. Nanesite ga pod dnevnim svjetlom i pazite na prijelaze kod ruba kose i na bradi. Utapkajte korektor i završite s puderom u prahu. 

Redovit piling

Na taj ćete se način riješiti mrtvih stanica kože i masnoća koje zatvaraju pore. Za sjajan ten potrebno je obaviti čišćenje pilingom dva do tri puta tjedno ako imate suhu kožu, jednom tjedno ako vam je koža mješovita ili svakih sedam do deset dana ako imate masnu kožu.

Koristite korektor

I to pažljivo jer on se ne smije isticati pa je, osim načina nanošenja, važno odabrati pravu nijansu. Prstima utapkajte malu količinu ispod očiju i na područja gdje je koža crvena. Ako je korektor presvijetao ili pretaman samo ćete još više istaknuti dijelove koje ste željeli prekriti.

Svaki dan mažite tijelo losionom

Za svilenkastu kožu obavezno nakon tuširanja cijelo tijelo namažite losionom. U toj misiji pomoći će vam i svakodnevno konzumiranje lanenog ulja ili ulja bakalara.

Nikada ne nosite oštećeni lak na noktima

Odbija vas kad vidite da dečko nije uredno pospremio košulju u hlače? I njega odbijaju vaši neuredni nokti. Ako se nezgoda dogodi usput, možete popraviti stvar još jednim slojem laka. Zato ga nosite sa sobom u torbici. No kad stignete kući skinite ga i namažite nokte iznova. I ne zaboravite masirati kožu oko noktiju losionom za rehidrataciju.

Ostavite prištiće na miru

Stiskanje prištića može gurnuti bakterije još dublje i raširiti infekciju. Jedini način da ih tretirate je posebnim antibakterijskim sredstvima i bez stiskanja.

Zaštitite se od bora

Koristite kremu s UV zaštitom tijekom cijele godine. UVA zrake mogu prouzročiti oštećenja kože koja uzrokuju prerano starenje.

Pri svakom pranju kose koristite regenerator

Regenerator sprečava petljanje kose, jača vlasi i daje kosi sjaj. Izbjegavajući nanošenje na korijen kose raščešljajte regenerator širokim češljem sve do vrhova, pričekajte nekoliko minuta i potom temeljito isperite.

Koristite svakodnevno noćnu kremu za hidrataciju

Dok vi bezbrižno spavate vaša koža obnavlja oštećenja nastala tijekom dana. Pomozite joj u tom poslu svakodnevnim korištenjem hranjive noćne kreme koja nadoknađuje izgubljenu vlažnost.

Za čišćenje lica ne koristiti samo vodu

Da biste kvalitetno skinuli sav make up i svaki trag prljavštine potrebni su vam proizvodi za tu namjenu. Pomalo čudi statistika koja kaže da ih više od 50 posto žena nikada ne koristi. Kremasti proizvodi za čišćenje lica dobri su za sve tipove kože, a pranje lica pretoplom vodom može maknuti s kože prirodnu masnoću te će postati suha.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj