Briga za obojenu kosu

12/02/2014

Ukoliko ste se pronašli u nekoj boji, vjerujemo da želite da ona što dulje izgleda svježe i besprijekorno kao nakon bojenja...

1. Pažljivo odaberite šampon. Na izboru su vam oni s pigmentima koji će vam obogatiti boju ili oni koji su namijenjeni općenito obojenoj kosi. Oni su možda bolji izbor budući da sadrže sastojke koji drastično poboljšavaju zdravlje kose.

2. Redovito koristite masku za kosu, minimalno jednom tjedno, a poželjno je dva puta tjedno. Bojana kosa je često isušena i oštećena pa je bitno da joj pružite odgovarajuću njegu koja će joj vratiti vlažnost i elastičnost.

3. Koliko je god to moguće, izbjegavajte sunce. Sunce je najgori neprijatelj obojane kose. Osim što loše utječe na zdravlje same kose, izbljeđuje boju. Naravno da ne želite stalno nositi šešir, no kada je jako sunce, stavite ga na glavu.

4. Koristite hranjive proizvode za kosu koji se ne ispiru, poput ampula, ulja za kosu ili maski bez ispiranja. Osim što dubinski hrane kosu, ovi proizvodi često sadrže zaštitne faktore koji štite kosu od šetetnog UV zračenja.

5. Izbjegavajte kupanje u bazenu. Klor kojim obiluje voda u bazenima znatno će oštetiti vašu kosu i izbljedjeti boju.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj