Besmislene beauty bitke

30/06/2019

Ove su navike dio vaše svakodnevice? Riješite ih se za sva vremena...

1. Vi i vaša kosa u neprestanom ste ratu. Mnoge prirodno kovrčave žene bi voljele imati ravnu kosu, kao što bi mnoge žene ravne kose voljele imati valovitiju ili kovrčaviju i voluminozniju kosu, no umjesto da se svakodnevno protiv prirodne teksture borite nezdravim metodama, prihvatite svoju kosu takvu kakva je i izvucite ono najbolje iz nje. Jer što vam vrijedi volumen ili ravna kosa, ako je uništena od svakodnevne uporabe pegle za kosu, figara ili vrućih viklera.

2. Borba protiv uraslih dlačica. Urasle dlačice su neugodan problem, no najgore što možete učiniti je čupati ih. Čupanjem ćete samo oštetiti kožu, stvarajući malenu otvorenu ranu, podložnu raznim infekcijama. Na uraslu dlačicu stavite topli oblog, nježno primijenite piling, koliko je to moguće te nanesite proizvod sa salicilnom kiselinom kako bi problem čim prije nestao.

3. Čupate sijede i neposlušne vlasi. Kada primijetite sijede vlasi, ili pak one jako ispucale i oštećene, nemojte ih nipošto čupati iz jednostavnog razloga što oštećujete folikule i kada jednom iščupate neku vlas iz bilo kojeg razloga, možete zaboraviti da će vam tu jednom opet narasti nova. Oštećenu kosu temeljito ošišajte i zatim preventivno djelujte upotrebom odgovarajućih proizvoda poput njegujućih ulja, a sijede vlasi jednostavno obojajte.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj