Beauty proizvod koji zimi zaboravljamo

31/12/2015

Ovaj bi se proizvod na vašem licu trebao naći svakog dana, bez obzira bilo ljeto ili zima, vedro ili oblačno...

Izlaganje štetnim UV zrakama vodi do oštećenja kože, ubrzanog starenja kože te pospješuje razvoj melanoma. Kako bi se podigla svijest o doista visokoj štetnosti UV zračenja i upotrebi odgovarajućih proizvoda, Skin Cancer Foundation je preporučio svakodnevnu upotrebu krema sa širokim spektrom zaštite, a što bi značilo da štite i od UVA i od UVB zračenja.

UVA zračenje čini 93% UV spektra i upravo je ono zaslužno za starenje kože i razvoj melanoma, dok je UVB zračenje uglavnom zaslužno za tamnjenje kože, a također pospješuje i pojavu melanoma.

Preporučljivo je da koristite proizvode s barem zaštitnim faktorom SPF 15 ili više, a koji ćete proizvod upotrijebiti ovisi o mnogo toga. Provodite li puno vremena vani, koristite proizvode u spreju koji su jednostavni za nanošenje, odlazite li na plivanje obavezno se pobrinite da je proizvod vodootporan, a muči li vas masna koža, birajte proizvode sa zaštitnim faktorom na bazi vode. Proizvod je poželjno nanijeti barem 30 minuta prije izlaganja suncu te ponavljati nanošenje svaka dva sata.
Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj