Dr. Tomica Bagatin: Ovo je najvažniji beauty savjet koji sam naučio

25/10/2018

Povodom natječaja Cosmopolitan Beauty Awards, intervjuirali smo dr. Tomicu Bagatina iz Poliklinike Bagatin, pitali ga sve o njegovoj dugogodišnjoj karijeri, najdražim kozmetičkim proizvodima, te koji je najbolji kozmetički savjet koji je ikada dobio od nekoga

Cosmopolitan: U žiriju Cosmopolitan Beauty Awardsa ste već drugu godinu. Kakva su vaša dosadašnja iskustva?

Dr. Tomica Bagatin: Bit će ovo jubilarna druga godina, tako je. Red mirisa, red tekstura, red sitnih slova na deklaracijama, divnih ambalaža i, najzabavniji dio, testiranja proizvoda. Naravno, ne mogu testirati baš sve na način na koji bi trebalo, ali uvijek aktiviram sva moguća osjetila. Odlično je vidjeti sve trenutne novitete na stolu, a i iznimno me veseli činjenica da se industrija razvija u tako dobrom smjeru. Čitateljice i čitatelji, odnosno korisnici danas imaju stvarno širok spektar proizvoda kojima mogu prevenirati, ali i njegovati svoj najvažniji organ – kožu.


Postoji li neki beauty-proizvod koji je bio nominiran koji vas je osvojio na prvu, kojeg i danas koristite u poslu ili privatno?

Melem je moj dugogodišnji jako dobar prijatelj kojeg doista koristim svakodnevno, a prošle godine me osvojilo veliko pakiranje. Tako ćete jedan naći uvijek u mojoj torbi, jedan u automobilu, u uredu, a onaj kod kuće dijelim s obitelji. Supruga je, naravno, vjerna Reviderm dermokozmetici i Hydro Fluidu.

Što ste kao član žirija Cosmopolitan Beauty Awardsa naučili iz ovog iskustva?

Rekao bih da sam prije utvrdio gradivo koje sam već znao – beauty industrija napreduje sve više i sve bolje, odnosno, proizvodi postaju gotovo pa personalizirani – prema tipu kože, tonu, problematici, ma izbor je doista velik. Adekvatna njega i prevencija već su pola posla u sprječavanju, konkretno, tragova starenja.

Članovi žirija Cosmopolitan Beauty Awardsa 2017 - dr. Tomica Bagatin iz Poliklinike Bagatin, vizažistica Simona Antonović, urednik ljepote u Cosmopolitanu Ivo Parać, glavna urednica Cosmopolitana Aleksandra Orlić i Ante Pažanin iz salona Glamour

 

Članovi žirija Cosmopolitan Beauty Awardsa 2018. - dr. Tomica Bagatin iz Poliklinike Bagatin, vizažistica Simona Antonović, urednik ljepote u Cosmopolitanu Ivo Parać, glavna urednica Cosmopolitana Aleksandra Orlić i Ante Pažanin iz salona Glamour

 

Kada ste znali da se želite baviti medicinom?

Naš je otac bio maksilofacijalni kirurg tako da smo i brat i ja krenuli njegovim stopama. On bi uvijek radio, učio, planirao je kako bi nešto napravio, stalno bi bile knjige po stolovima i jednostavno vas to tijekom odrastanja prati. Nakon srednje škole odlučio sam upisati Medicinski fakultet jer su mi ležale prirodne znanosti, a uz oca sam dobio tu ljubav prema liječenju i ljudima. Nakon fakulteta krenula je specijalizacija pa subspecijalizacija i danas sam to što jesam.

Koji je najbolji kozmetički savjet koji ste ikada dobili od nekoga?

Mislim da je najbolji ujedno i onaj prvi ikada - dok sam još bio mali i neumorno s bratom trčao po plažama otoka Hvara, mama nikada nije dozvolila da izađemo iz kuće, a da nemamo na sebi kremu sa zaštitnim faktorom. Zaštita, zaštita i zaštita. Sunce je, nažalost, sve opasnije, a naša koža prenježna i preosjetljiva.

Jedna ste od najuspješnijih poliklinika u Hrvatskoj. Koja je tajna vašeg uspjeha?

Nema neke tajne koju bih vam sad otkrio, a koja je ključa uspjeha. Puno faktora je važno – dugogodišnje iskustvo, znanje, kontinuirane edukacije, povjerenje pacijenata i klijenata, njihovo zadovoljstvo koje će prenositi dalje, osluškivanje njihovih želja i potreba, odnosno, osluškivanje tržišta, odličan tim s kojim radite, kolege koji vam pružaju maksimalnu podršku, koji su svi eksperti u svojim područjima djelovanja i na koje se možete osloniti, nove tehnologije i novi trendovi koje pratimo i usvajamo, odličan marketing. I, sad ću zazvučati kao stara gramofonska ploča, ali na početku svega stoji ljubav prema onome što radite.

Na kraju, što je najzabavnije što vam se ikada desilo u ovom poslu? (može npr. biti vezano i uz Cosmopolitan Beauty Awards).

Svaki dan donosi neko novo iskustvo i nove ljude koji uđu u vaš život i donesu neku dobru pozitivnu energiju i smijeh. Snimanja su uvijek zabavna, bilo za video ili za editorijale. A i suradnje poput Cosmo Beauty Awardsa zabavna su strana mog posla. Recimo, prošle godine sam, zahvaljujući vama, dobio inspiraciju za božićne poklone. I mogu vam reći da sam bio omiljeni (i najmirišljaviji ) Djed Božićnjak.
Ako je suditi po nominiranim proizvodima ove godine, mislim da ću opet biti najdraži!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj