Ante Pažanin: trikovi do volumena u kosi

08/09/2019

Stilist za kosu iz zagrebačkog salona Glamour i član žirija ovogodišnjeg natječaja Cosmopolitan Beauty Awards 2019. otkriva nam svoje trikove za volumen u kosi-san svake žene

“Sjajna kosa, puna volumena za žene je simbol mladosti i zdravlja, i zbog toga je razumiljivo da svi žele volumen s velikim V”, kaže Ante Pažanin, stilist za kosu i dugogodišnji suradnik za časopise Cosmopolitan, ELLE, Story i Storybook. “Kosa je poput kože, vanjski pokazatelj zdravlja osobe. Kosa puno govori o osobnosti, ženstvenosti, stilu te je ujedno možemo promatrati kao ‘osobnu reklamu’ u svakoj situaciji.”

“Na tu temu imam nekoliko univerzalnih savjeta”, otkriva nam stilist za kosu u timu slavne  Milene Maršić, vlasnice salona Glamour.

wavy hair

Greška koju žene često rade je to što koriste proizvode teških formula koje njihovu kosu čine teškom. Na primjer, mnogi proizvodi za sjaj kose sadrže sastojke koji su preteški za tanku kosu kojoj uvijek fali volumena”, savjetuje Pažanin.

B_LargeRoundStyleBrush_Free

Jedna od prvih trikova koje sam naučio kao mladi frizer je okruglu četku za kosu. Kada nemamo vremena za uvijače, nakon pranja osušite kosu, i nakon toga nanesite sprej za oblikovanje na svaki pramen kose. Pramen kose omotajte oko četke, okrenite za 360 stupnjeva do sredine kose, dodatno zagrijte kosu sa fenom za kosu i nakon toga pustite da se kosa ohladi”, odaje nam frizerski stilisti iz salona Glamour i dodaje još jedan trik za sve one koji ne vole da im kosa "leži" na tjemenu: "Dok fenirate kosu, radite to od korijena uz pomoć tzv. polu-četke. na taj način dobivemo extra-volumen i odižemo je od tjemena."

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj