A sada iskreno, funkcioniraju li serumi za rast trepavica?

23/02/2021

Kontaktirali smo stručnjake ne bi li saznali postoje li doista čarobne kapi uz koje ćemo zaista izgledati poput Disneyjevih princeza.

Ako ste ijednom pomislili na to da biste u svoju beauty rutinu mogli uvesti ricinusovo ulje ili čak izdvojiti veću količinu novaca kako biste si priuštili serum za rast trepavica ili obrva, čestitamo: spadate u 99,9 posto žena koje više ne mogu pristupiti društvenim mrežama, a da im pritom ne iskače niz oglasa i reklama za onaj ultimativni serum uz kojega ćete u kratkom roku imati obrve poput Lilly Collins i trepavice kojima ćete efektivno hladiti prostoriju.

No, koliko vjerujemo njihovom učinku i koliko je zapravo realno očekivati da će se naše trepavice preko noći udvostručiti u volumenu i duljini? Kako bi vam (i sebi) skratili muke, doznali smo sve o takvim serumima i kako zapravo djeluju.

Što serumi za rast zapravo rade?
Riječ je o serumima čija formula obično sadrži hranjive sastojke poput vitamina E i ricinusovog ulja. I dok isti uvelike pomažu i hidrataciji i jačanju trepavica, odgovor na glavno pitanje je ne, serumi ne mogu potaknuti njihov rast. Ipak, to ne znači da ne pomažu prirodnom procesu vaših trepavica.

Točnije, način na koji serumi djeluju je taj da pomažu ojačati trepavice koje već imate, sprječavajući njihovo ispadanje i pucanje i lagano ih “napumpavajući” ne bi li izgledale deblje i bogatije.

Koliko je potrebno do prvih rezultata?
I najbolji od najboljih zahtijevaju strpljenje te ne donose instantne rezultate. Ipak, bitno je ostati ustrajan i serum nanositi svakodnevno, a onda, ovisno o tome kako vaše tijelo reagira na serum, rezultate možete očekivati između mjesec dana ili čak tri mjeseca. Koristite li pogrešnu formulu, rezultata neće ni biti.

Jesu li serumi za trepavice sigurni?
Baš poput svih proizvoda koje stavljate na ili oko očiju, uvijek je najbolje posavjetovati se s liječnikom. Primijetite li iritaciju ili crvenilo, odmah prestanite koristiti odabrani proizvod.

A sada, kako bismo vam olakšali potragu za serumom čije je djelovanje garantirano, donosimo pet seruma i to od onih najboljih (za koji vam je potreban recept) pa do najjeftinijih (ali i dalje djelotvornih).

Latisse

Riječ je o kapima koje služe za prevenciju povišenog očnog tlaka i, vjerovali ili ne, dosad su se pokazale kao najučinkovitiji proizvod za rast trepavica što ih čini iznimno popularnim među brojnim ženama. No, želite li i sami isprobati ovaj proizvod, trebat će vam recept jer baš poput svakog proizvoda s jakim učinkom, i ovaj dolazi s dozom rizika (uglavnom iritacija, ali i promjena boje očiju!).

latisse

Vichy LiftActiv Antiaging Serum 10 Eyes & Lashes, 221 kn

Dok uz neke serume za trepavice morate biti oprezni s njihovim nanošenjem radi prevencije iritacije, Vichyjeva formula napravljena je posebno za osjetljivu kožu, pa ju slobodno nanesite na trepavice, ali i ostatak kapka. Njegova formula sadrži hijaluronsku kiselinu i peptide koji hrane i jačaju trepavice, a kožu ostavljaju svježom.
vichy

RevitaLash Advanced regenerator za trepavice, 685 kn

Ocijenjen i kao najbolji regenerator za trepavice, ovaj je serum ispunjen aminokiselinama i peptidima koji će ojačati i oživiti trepavice sklone pucanju i oštećenju od maskare.

revitalash


Shiseido Makeup Full Lash Serum za rast trepavica i obrva, 340 kn

Ako su slojevi i slojevi maskare posljednjih godina vaše trepavice ostavile rijetkima i slabima, ova će ih hidratizirajuća formula definitivno oživjeti i s vremenom učiniti zdravijima i sjajnijima. Za isti učinak, serum nanesite i na obrve.

shiseido

Diorshow Maximizer 3D Triple Volume primer za trepavice, 200 kn

Iako je tehnički riječ o primeru, a ne serumu, njegova je funkcija i dalje ista. Osim što će dodati volumen vašim trepavicama, njegova je hranjiva formula stvorena da ju slobodno možete nanijeti prije uobičajene maskare, ali i prije spavanja.

Diorshow

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj