Kako našminkati plave oči?

30/06/2020

Ako imaš plave oči, ovo je za tebe.

Istina je: kada je u pitanju make-up, granice ne postoje. To će bam reći svaki vizažist. Ipak, ne stoje svima svi stilovi i boje isto, pa prije nego odlučite iskopirati neki look koji ste vidjeli na Instagramu, razmislite o tome što najbolje ističe vašu prirodnu boju i oblik očiju, što odgovara vašem tenu, itd.

Uz pomoć Cosmo-stručnjaka izdvojili smo 5 ključnih pravila za plavooke:

1. AKO IH ŽELITE ISTAKNUTI

Kako bi plave oči izgledale još bolje, istaknutije, a pogled otvoreniji, izaberite tople boje i komplementarne nijanse narančaste boje - nijansu bakra, koralja ili brončanu.

2. AKO ŽELITE INTENZITET

Ako želite pojačati intenzitet plavih očiju, birajte boje koje pašu uz njih. Naprimjer, tamnoplavu, baby-plavu, tirkiznu, sivu ili srebrnu.

3. AKO ŽELITE PRIRODNI LOOK 

Za sve one koji vole prirodni look, stručnjaci prelažu mat-nijanse smeđih sjenila - u ovom slučaju odaberite onu koja najviše paše uz vaš prirodni ton kože.

4. AKO ŽELITE DRAMU

Brijete na smokey eyes efekt? Crni smokey eyes nažalost na plavim očima uvijek izgleda prenaglašeno, pa nije čudo da se plavooke cure često nose smeđu verziju smokey eyes tehnike. Smeđe nijanse će se bolje stapati sa prirodnom bojom očiju, a osim toga dobit ćete prirodniji efekt. I jednaki intenzitet drame.

5. AKO ŽELITE NJEŽNOST

Plavooke cure mogu izgledati romantično i nježno, samo ako to žele. Trudite se da vaš make up bude lagan i da naginje ka svijetlijim nijansama, kako bi pratio prirodnu boju vaših očiju. Drugim riječima, nježni pink-tonovi na usnama, rumenilo boje breskve ili marelice na obrazima, a zašto ne i plava maskara?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj