Do punijih usana uz pomoć trika koji možete isprobati i kod kuće

11/01/2021

Ne brinite, sve potrebno već imate kod kuće!

Sigurno ste bar nekoliko puta (danas) naletjeli na prekrasnu Insta fotku punih i glatkih usana o kakvima samo možete sanjati. Što kada bismo vam rekli da o usnama poput takvih ne morate samo sanjati?

Naime, tajna zdravih i glatkih usana leži u redovitoj njezi koja uključuje eksfolijaciju. Problem je u tome što veliki broj kompanija svoje pilinge za usne naplaćuje toliko da ćemo radije živjeti sa svojim “prosječnim” usnama i diviti se tuđima. Srećom, recept do vlastitog pilinga toliko je jednostavan da nam daljnja kupovina ne pada na pamet, a da bi stvar bila još bolja, riječ je o receptu koji će odraditi piling bolji od ijednog koji ste ikada probali.

DIY smjesa za eksfolijaciju sastoji se od jedne žličice meda i dvije žličice šećera. Da, toliko je jednostavno!

Što eksfolijacija uopće radi?

Redovita eksfolijacija potrebna je kako bismo se riješili mrtve kože na usnama i učinili ih zaglađenima. Osim toga, kvalitetna eksfolijacija potiče cirkulaciju zbog čega će vaše usne neko vrijeme izgledati punije no inače, a vaš ruž trajati dulje i to bez “urezivanja” u suhu i ispucalu kožu.

Koliko napraviti pravilnu eksfolijaciju?

Eksfolijaciju je potrebno raditi oprezno i ne pretjerano često (jednom tjedno). Smjesu nanesite na usne i lagano umasirajte koristeći prste ili četkicu za zube. Uklonite običnom vodom, a na usne obavezno nanesite losion ili njegujuće ulje.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj