9 načina kako se STVARNO možete riješiti celulita

13/06/2016

Iako se ponekad čini da bi nam bilo puno bolje prihvatiti suživot s narančinom korom, za vas imamo nekoliko načina uz koje ovoga ljeta možete ponosno pokazivati svoje noge.

Bez obzira na to što ga svi imamo, bar malo, zadnja stvar koju želite jest pojaviti se na plaži polugoli i cijeli dan brinuti o svojim bedrima ili stražnjici. Umjesto toga, pronašli smo nekoliko savjeta koji će uvelike pomoći u uklanjanju tog neželjenog modnog dodatka.


1. Znajte zašto ga imate

Nitko ne voli celulit – posebno zato što on nije nužno proizvod loše prehrane ili nezdravog načina života. Ukratko, ako ga ima vaša mama, postoji velika šansa da ćete ga, zahvaljujući genima, imati i vi. Ipak, vijest i nije tako bolna kažemo li vam da celulit ima čak 93% žena. Ne, niste sami.

2. Brinite o prehrani

Poveznica prehrane i celulita uopće nije upitna, no postoje neke namirnice koje trenutno mogu naglasiti celulit, te bi ih trebalo izbjegavati u najvećoj mjeri. Primjerice, hrana s visokom količinom soli utječe na masne stanice tako da one otiču i naglašavaju celulit. Unosite dovoljno vlakana, voća i povrća budući da te namirnice uklanjaju štetne tvari iz vašeg probavnog trakta, time znatno poboljšavajući vaš sveukupni izgled.

3. Vježbajte

Jednostavno – celulit su masti, što znači da ih višak kilograma upotpunjuje. Zato je vrlo važno redovno biti aktivan; trčati, plivati, vježbati jogu ili jednostavno puno hodati.


4. Masirajte problematična mjesta
Osim što sprječava nakupljanje toksina, masaža celulita stimulira cirkulaciju vidno ju ubrzavajući. Uz to, koncentrirana masaža problematičnih mjesta uklanja nakupine tekućine ispod kože, stvarajući glađi izgled.

5. Koristite piling

Piling s kofeinom  uvelike pomaže u smanjivanju celulita na dva načina:
1) Masiranje pilinga o kožu stimulira limfnu drenažu
2) Kava sadrži kofein koji trenutno učvršćuje kožu

6. Koristite serume protiv celulita

Iako neće napraviti čuda (unatoč tome što to redovno obećaju), serumi i kreme mogu pomoći u njegovom smanjivanju. Takve kreme pomažu u učvršćivanju i zatezanju kože, što može smanjiti vidljivost celulita.


7. Nosite tajice za mršavljenje

Osim što će vaše tijelo u njima izgledati zategnutije, a vidljivost celulita neće biti bolna poput one u normalnim, poluprozirnim tajicama, ove su tajice dizajnirane tako da potiču cirkulaciju i sprječavaju zadržavanje tekućine na jednom mjestu.


8. Koristite losion za samotamnjenje

Ako ga ne možete ukloniti, sakrijte ga. Nažalost, ne postoji lijek protiv celulita i prije ili kasnije moramo se pomiriti s činjenicom da je on jednostavno dio nas. Ipak to ne znači da celulit mora biti prva i jedina stvar na koju ćemo obraćati pozornost na plaži. Najbrži način za pokrivanje narančine kore krije se u losionu za samotamnjenje.


9. Isprobajte profesionalni tretman protiv celulita

Postoji bezbroj tretmana protiv celulita koji su se pokazali učinkovitima. Jedan od posljednjih je Cellutone, tretman koji koristi sitne elektrošokove koji uništavaju masne naslage i vidno zaglađuju kožu. Ono što je super kod ovog tretmana je činjenica da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj