8 razloga zašto hejtamo kupanje

30/03/2017

Hejteri kupanja svih zemalja, ujedinite se! Imamo 8 dobrih razloga zbog kojih mrzimo kupanje

Otkad znamo za sebe, stalno slušamo neke (najčešće starije i pametnije od nas) koji nam tumače zbog čega je kupanje besmisleno. "To ti je kao da se kupaš sam u svojoj prljavštini!", neke su od rečenica koje ćete čuti od starijih bakcilofoba.

Nekoliko godina kasnije, shvatili smo da smo i sami postali hejteri kupanca, koliko god djelovao atraktivno, romantično, opuštajuće i seksi. #NOT

Stoga, hejteri kupanja, kupanaca, kupki i ostalih jezičnih verzija kupaonskog rituala kupanja, ujednite se, jer odbrojavanje počinje! Evo zbog čega hejtamo kupanje.

1. Jer je to tako stresno. Prvo, koliko će trebati da se cijela kada napuni? Dok ću ulaziti u kadu punu vode, hoće li se preliti i poplaviti cijelu kupaonicu? Kada shvatimo da smo je napunili previše, onda je treba malo isprazniti, ali ne previše. Što ako se poskliznemo dok ulazimo u kadu? Koju kupku staviti? Onu s lavandom koja miriše na jeftini deterdžent, ili onu drugu koja miriše na pokvareni med? Na kraju, kada se napokon uspijemo odlučiti, sjednemo u tu kadurinu, a na pola tijela nam je vruće, dok je drugoj polovici hladno.

2. Jer je voda uvijek ili previše hladna, ili previše vruća. I zapravo, pola vremena koje provedemo kupajući se, potrošimo miješajući toplu i hladnu vodu, pokušavajući pogoditi idealnu temperaturu. 

3. Kade su prljave. Naravno, prije kupanca bi bilo logično dobro oprati to ritualno mjesto za quasi-uživanciju, ali kome se to da?  

4. Zato što ona legendarna rečenica koju smo čuli kad smo bili mali, zapravo ima smisla. "To ti je kao da se kupaš sam u svojoj prljavštini!" Pa da! Dobro jutro! #hello! Rješenje? Otuširati se nakon kupanja. Dobra ideja, ali još i to? Koja je onda svrha kupanja???

5. Jeste li ikada razmišljali koliko pitke vode potrošite jednim kupanjem? Da ne govorimo, koliko potrošite jednim kupanjem + tuširanjem nakon kupanja? Jako ekološki, BTW. 

6. Jer su kupke dosadne. Ne možete slušati muziku (osim ako imate surround sistem zvučnika u kupaonici), iPod, iPhone i ostali pametni telefoni i MP3-pšlayeri nisu toliko pametni da bi bili vodooptorni, a osim toga, postoje li vodootporne slušalice? Toga se još nitko nije sjetio, jel'da? Knjige ne možemo čitati, jer se nakon nekog vremena od vlage pretvore u vlažni kupus, a elektroničke knjige su - pa, elektroničke, a to znači (opet) da nisu vodootporne!

7. Jer voda uvijek potajno, polako, ali sigurno, otječe. Taman toliko da se nivo vode spusti ispod bradavica, pa im je hladno! A mislili ste da VI imate ozbiljnih problema? Ono kad ti se voda spusti, pa ti je bradavicama hladno. Zvuči kao sjajan Facebook status, zar ne?  

8. I na kraju, zato što je ustajanje iz kade naporno. Morate se primiti (za nemate za što), paziti da se ne poskliznete, i osjećate se kao pokisli pilić kojeg je netko izvadio iz vode na silu. U svakom slučaju, predlažemo da se kupanje odsada više ne zove kupanje, nego KUPASTROFA!  

P.S. Da ne govorimo o smežuranim prstima!!!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj