7 trikova kako pustiti jako (jako) dugu kosu

22/05/2020

Kratka kosa nas uopće ne zanima.

Svi je želimo, a rijetko tko je ima. Ovo su naših 7 trikova kako da naša kosa postane doista duga.


REGENERATOR JE ZAKON

Točno tako. Zakon. Svaki put kada operete ili smočite kosu, nanesite regenerator. S vremenom se zbog stiliziranja, tretiranja i bojenja stan- juju vrhovi, a to može dovesti do pucanja kose. Nanošenjem regeneratora jača se kosa te se nadomještaju izgubljeni proteini i lipidi vanjskog sloja kose te “zaključava” kutikula. u prijevodu sa znanstveno-frizerskog jezika, regenerator je vaša šansa da uspijete ostvariti san koji se zove – duga kosa.

NE PRATI BAŠ SVAKI DAN

Nevjerojatno je koliko žena izbjegava koristiti regenerator, a zapravo bi trebale izbjegavati šampon, i to što je više moguće. Njegova svrha je čišćenje kose (dobro jutro, to znamo), no većina šampona sadrži snažne surfaktante koji, osim prljavštine, uklanjaju i sloj prirodnih ulja nužnih za zdravu kosu. Kada vam doista treba pranje kose, odlučite se na formulu bez sulfata (N.B. sulfati su jedni od jačih surfaktanata) i koncentrirajte se na korijen kose više nego na vrhove.

MASKA JEDNOM TJEDNO

Ako vam je kosa do ramena ili duža, znači da je stara dvije do tri godine (nevjerojatno, zar ne?), što znači da joj treba ozbiljnija njega od one koju joj može pružiti regenerator. Townsend preporučuje (a njemu možemo vjerovati jer se već godinama brine o kosi brojnih slavnih) nanošenje maske ili tretmanskog ulja jednom tjedno. To je obavezan korak bez obzira na to imate li frizuru au-naturel ili je štitite preparatima za styling. Znamo, zvuči kao puno posla, ali iskreno, to je cijena koju morate platiti želiš li ostvariti san o dugoj kosi.

FOTKE OTVORNE 8

ČETKANJE NJEŽNO

Agresivno, ili nemarno četkanje kose može prouzročiti puno fizičke štete, što pak sprečava zdrav rast kose. Dok rasplićete mokru kosu, počnite od vrhova, nježno, i postupno te nježno prema korijenu. Instinktivno i automatski kosu četkamo od korijena prema dolje, ali tako male zapetljaje činimo većima jer ih guranjem činimo većima, i tako se zapravo čupamo. Umjesto da koristite stari češalj koji se vucara po kupaonici od srednje škole, frizeri savjetuju da nabavite četku s prirodnom dlakom vepra jer njome se prirodna ulja iz vlasišta ravnomjerno raspoređuju po vlasima, što rezultira zdravijim i nahranjenijim pramenovima kose.

SMRT OBIČNIM RUČNICIMA

Što je toliko strašno u tome da kosu povežemo običnim frotirnim ručnikom? Puno toga! Vaša se kosa zaplete u pletivo vlakana, a kako većina žena kosu poveže ručnikom prečvrsto, svi osjetljiviji pramenovi nastradaju zbog natezanja te su skloniji pucanju. Umjesto ručnika, uzmite mekanu majicu ili tanku tkaninu od mikrovlakana koji bolje upijaju vodu.

PROMIJENITE STYLING

Ako nosite konjski rep ili visoku punđu svaki dan na isti način i privezanu na istom položaju, kosa može početi pucati jer je napeta neprestano na istome mjestu. To je repetitivna tenzija, kako kažu frizeri. mijenja- nje pozicije gumice/kopče za kosu najbolji je način da spriječiš takve situacije. P.S. Ako imate izblajhanu kosu, možda je najbolje izbjegavati gumice za kosu jer mogu napraviti ozbiljnu štetu. Rješenje? Scrunchies.

I.P.

Novo

Komentiraj