6 pogrešaka koje sigurno činite u vezi s kosom

07/04/2014

Ako niste zadovoljni svojom kosom, možda razlog leži u nekoj od ovih uobičajenih pogrešaka...

1. Prečesto perete kosu

Shvaćamo da vam se kosa masti i znoji i da jednostavno imate potrebu oprati ju, no kada ju perete prečesto, kao npr. svaki ili svaki drugi dan, šamponom uništavate prirodna ulja kose zbog čega ona postaje izrazito suha. A kada je pretjerano suha, puno se više masti kako bi nadomjestila gubitak vlastitih ulja. Radije između pranja koristite šampon za suho pranje te tako odgodite pranje kose za koji dan.

2. Prečvrsto vežete rep

Znamo koliko visoki rep može izgledati moderno, mladenački, elegantno i chic, no ako često vežete rep i pritom ga izrazito čvrsto vežete, ne trebate čuditi ako imate problema s ispucalom kosom i vrhovima. A i nemojte se pitati zašto vas toliko često boli glava. Sve je to od prečvrstog repa!

3. Ne spavate na svilenoj jastučnici

Ok, ok, jesu papreno skupe, no doista se isplati investirati u njih. Zašto? Zato što će vam zbog svile kosa manje pucati i manje se elektrizirati. Ako vam je svilena posteljina i dalje preskupa opcija, zavežite kosu prije spavanja u svilenu maramu.

4. Koristite aparate za oblikovanje na mokru kosu

I pegla i figaro i vrući vikleri i sva ostala pomagala za oblikovanje kose koja djeluje na principu topline uništavaju kosu, i to jako! Uništavaju je i kad je suha, ali pogotovo kada je mokra. Obavezno prije korištenja ovih pomagala koristite neki proizvod za zaštitu od topline i nikad, ama baš nikad, nemojte prtljati po mokroj kosi.

5. Sami šišate šiške

Velika većina nas ne zna osušiti i počešljati šiške kako bog zapovijeda, a kamoli ih ošišati. Ostavite te škarice za papir na miru i otiđite frizerki da vam sredi šiške. Ovo nije stvar nikakvog oštećenja, jednostavno estetike radi.

6. Nanosite masku i regenerator na cijelu kosu

Vaš skalp već sadrži prirodne masnoće tako da je potpuno nepotrebno i suvišno hranjive proizvode nanositi na korijen kose. Dapače, samo ćete ju dodatno zamastiti. Hranjive preparate nanosite isključivo na dužinu kose i vrhove i temeljito ih isperite. Tako će vaša kosa biti mekana, nahranjena, zdrava i lepršava, bez osjećaja težine. Baš poput Candice Swanepoel!

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj