6 nezaboravnih beauty trenutaka koji su definirali 2020. godinu

15/12/2020

Još jedan podsjetnik da nije baš sve tako crno…

Složit ćete se kako je ova godina imala više sezona od Uvoda u Anatomiju i kako se možemo samo nadati da nas ne očekuje “spektakularno” finale. Pa, iako će jednom doći vrijeme kad ćemo o ovoj godini pričati svojoj djeci i nećemo imati pojma otkud početi, svijet ljepote također je prošao kroz nekoliko zanimljivih dimenzija od užasnih frizura pa do obilja noviteta među beauty brendovima.

Pa, dok širokih ruku dočekujemo 2021., vrijeme je da se još jedan posljednji put okrenemo prema 2020. i osvrnemo na one trenutke koji su zauvijek promijenili beauty scenu.

1. Beauty industrija uskočila je u pomoć onima kojima je pomoć bila najpotrebnija

Pojava virusa sve nas je zatekla nespremne; milijuni ljudi izgubili su poslove, a oni iz javnog sektora bili su primorani raditi nenormalan broj sati kako bi svi mi koliko toliko normalno funkcionirali. Da bi sve to uopće bilo moguće, više od stotinu svjetskih beauty brendova odlučilo je pomoći donirajući ogromne količine novaca, proizvoda, hrane i nudeći svoje usluge. Osim toga, mnogi brendovi svoje su tvornice prilagodili tako da bi mogli pomoći nadoknaditi nedostatak sredstava za dezinfekciju i ostalih potrebnih proizvoda.

 

2. Rekordan broj celebrityja pokrenuo je svoj beauty brand

Dok su nove kompanije nastajale iz svih grana od make upa do njege kože odnosno kose, neke od naših omiljenih zvijezda, poput Selene Gomez, Rihanne, Jennifer Lopez, Alicie Keys, Venus Williams, Kristen Bell i Pharella Williamsa, ponosno su predstavile i svoj brend.

 

3. TikTok kao inspiracija za nove beauty trikove, transformacije, ali i nove zvijezde

Iako zabranjen u SAD-u, TikTok je ove godine poslužio kao inspiracija za zabavu, ali i inspiraciju. U svakom slučaju, novih make up trikova, transformacija, ali i korisnih savjeta ove godine na društvenim mrežama definitivno nije nedostajalo. Ista aplikacija zaslužna je i za rođenje novih Gen Z beauty zvijezda poput Charli, Dixi D’Amelio i Addison Rae.

View this post on Instagram

A post shared by item beauty (@itembeauty)

 

4. DIY transformacije frizura ostavile su nas bez daha (a najviše među celebrityjima)

Dosada je učinila svoje, a posebno onda kada smo, uz zatvorene salone, ostali bez ikakve mogućnosti da nam svaki dan ne bude loš dan za frizuru. Pa, dok smo mi sramežljivo isprobavali lude boje za kosu koristeći tonere (ili bilo što što će se isprati ukoliko završimo s katastrofom na glavi), ostali su se odlučili na nepopravljivu pogrešku šišanja vlastitih šiški (uf!), a neke su zvijezde odlučile otići još jedan korak dalje i pohvaliti se novom drastičnom promjenom poput Bruce Willisa koji je svojoj kćeri odlučio obrijati glavu.

View this post on Instagram

A post shared by tallulah (@buuski)

 

5. Koža nam je konačno prodisala

S ograničenim mogućnostima izlazaka i prilika za onaj make up look na kojemu ćemo s užitkom provesti sat i pol, svijet je, čini se, uzajamno (i na sreću Alicie Keys) odlučio odmoriti od make upa. Tako su se naše uobičajene polusatne rutine pretvorile u petminutne transformacije u slučaju nenajavljenog Zoom sastanka, a naša je izmučena koža konačno dobila priliku malo predahnuti.

View this post on Instagram

A post shared by Alicia Keys (@aliciakeys)

 

6. Vratile su se šiške i to u svim stilovima

Zašto šiške? Zato što nam je bilo dosadno i mislile smo da možemo. Zašto u svim stilovima? Zato što smo se morale pomiriti s onim što smo si same napravile. Pa, htjeli mi to ili ne, šiške su u 2020. ostvarile trijumfalni povratak i iskreno, uopće nismo ljuti.

 

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj