50 nijansi sive: Predstavljamo vam hit boju kose za 2015.

22/04/2015

Suočite se s činjenicom – vaša baka vjerojatno ima moderniju frizuru od vas.

Jeste li spremni ofarbati kosu u platinastosijedu boju? Ovaj potez svakako zahtjeva malo hrabrosti, ali ovo je hit boja za 2015.!

Iznimnoj popularnosti sijede kose doprinijela je Sarah Harris, jedna od modnih urednica britanskog Vogue izdanja koja je možda i prva dama koja već duže vrijeme stvarna trendove svojom dugom, platinastosijedom kosom. Naime, njenim stopama krennuo je velik broj poznatih među kojima smo vidjeli Kelly Osbourne, Nicole Richie, Lady Gagu i Rihannu koje su se i same u jednom trenutku okušale u ovom zanimljivom trendu.

granny2

Iako vjerujemo da će se samo hrabri, kao i oni koji vole eksperimentirati, odlučiti na ovaj korak, ne možemo ne primijetiti kako  sijeda kosa uz super šminku izgleda odlično, donoseći autentičnost i atraktivnost, te koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Svijesni toga, ekipa sa stranice Bored Panda odlučila je pokrenuti natječaj kojim je od svojih čitateljica tražila da objavljuju fotografije svoje sijede kose. Odaziv je bio sjajan, a stranica je toga dana imala preko 500 000 pregleda!

A koji su savjeti stručnjaka?

„Ukoliko želite postići look bijele kose sa sijedim prelijevom, najbolje je postepeno prestati s farbanjem, odnosno količinom farbe kojom bojite kosu ne bi li dopustili sijedima da se pojave (ukoliko želite imati prirodno sijedu kosu). Druga opcija je farbati ju u željenu nijansu, ali tad dolazite u situaciju u kojoj ćete morati uložiti puno vremena i truda te se pripremiti na čest odlazak frizeru. Također, za bolji efekt koristite šampon koji uklanja žute izraste i mrtve ćelije."

granny3

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj