5 zlatnih trikova za genijalnu kosu

26/10/2020

Za početak, znate li što je to "nježno kovrčanje"?

Kosa nam je svima ključan dio vanjštine i pojavnosti jer je jedna od prvih stvari koju druge žene i frajeri na nama primijete. Neovisno o tipu i kvaliteti kose svaka žena se u određenom trenutku susretne s potrebom za intenzivnu njegu i regeneraciju oštećenih vlasi, pod utjecajem sunca i vjetra te čimbenika kao što su bojanje i feniranje.

Ovo su 5 trikova kako do genijalne kose (bez puno muke, i bez kompliciranih rituala).

1. KAKO DOBITI ONAJ SJAJ KOSE KOJI SVI ŽELE?

Ako redovito koristite ulje za kosu, vaše će vlasi s vremenom postati zdravije, jače i sjajnije. Ulje mo‐ žete nanijeti prije šamponiranja (tzv. pakung svaki dan tijekom dva tjedna može obnoviti kosu nakon ljeta) ili nanesite nekoliko kapi na mokru kosu prije feniranja. Kada nanosite ulje, učinite to mokrim rukama i odaberite ona koja sadrže malo silikona jer se oni brinu da se ulje fino rasporedi po kosi.

2. KAKO DOBITI SEKSI PRAMENOVE?

Postoje dvije tajne prirodnog looka za pramenove: zamolite svog kolorista da vam nanese tri nijanse: jednu koja je bliska vašoj prirodnoj boji, drugu svjetliju i treću još svjetliju. Tako ćete se osigurati da pramenovi ne budu grubi ili da se ne vide linije. Korijen obojite nijansu svjetlije tako da izgleda kao je posvijetlio na suncu.

3. KAKO DOBITI LIJEPE LOKNE?

Da biste svojim kovrčama podarili malo voluminozniji, opušteniji izgled, na mokru kosu nanesite malo regeneratora, ali onaj koji se ostavlja u kosi, s oznakom ‘leave‐in’, i malo seruma u ručnikom prosušenu kosu, pročešljajte te prstima dobro rasporedite preparate, od korijena do vrhova. Nakon toga nafrčite kosu oko prstiju i pričvrstite. Ostavite tako da se osuši jer u tome je trik kod kovrčave kose – ne morate je puno dirati dok je mokra.

4. KAKO DOBITI SAVRŠENE VALOVE?

Isprobajte nježno kovrčanje. Koristite se čunjolikim uvijačem za kosu da biste neuredno, samo ‘tu‐i‐ tamo’ napravili pokoji profi uvojak. Tako ćete dobiti prirodni look, a ne onu prestiliziranu frizuru kao kod lutkice. Na kraju malo prstima zgužvajte kosu i nanesite neki lagani sprej za kosu.

5. KAKO DOBITI POKRET U KOSI (a ne efekt kacige)

Nakon pranja kose nanesite preparat za volumen kose na korijen, pričekajte da se kosa malo osuši i potom okrenite glavu prema dolje i namjestite fen na srednju jačinu. Dio po dio kose namotajte na okruglu četku i fenom osušite, ali nemojte potezati kosu. Nanesite malo laka na prste i prođite kroz kosu.

I.P.

Novo

Komentiraj