5 pravila za idealan kupanac

17/01/2019

Važno: ne puštajte ga u kadu!

Legenda kaže da je egipatska carica Kleopatra svoju ljepotu dugovala svakodnevnom kupanju u mlijeku. Umjesto da se kupamo u mlijeku, što je po današnjim standardima kupki poprilično neugodno, ljepljivo i osjetilu njuha neatraktivno iskustvo, kozmetički stručnjaci nam savjetuju nešto modernije rješenje - moderne rituale kupanja.

Zima nije blagonaklona našoj koži. Naime, kombinacija niskih temperatura i zagrijanog zraka može isušiti kožu i potaknuti njezino ljuštenje. Kako bismo tijekom zimskih mjeseci očuvali vitalnost i zdravlje kože, treba je njegovati losionima, kremama i uljima za njegu tijela. Posebno mjesto pritom imaju prirodna ulja koja se zbog visokovrijednih sastojaka nazivaju i tekućim zlatom pa su idealno rješenje i trenutačna pomoć za isušenu kožu.

MARILYN_BATH-0377744412

Osim toga, naše tijelo zimi žudi za kupkama i ima pravo jer potiče cirkulaciju, opušta tijelo, ublažava bolove, hrani, njeguje i temeljito čisti kožu. Kako bi ritual kupanja bio potpun, evo nekoliko savjeta kojima ćete upotpuniti svoju higijenu i izvući najbolje od kupanja.

1. Mirisnim svijećama, ugodnom glazbom i osvjetljenjem napravite atmosferu za opuštanje, u vodu stavite neki od blagotvornih dodataka za kupanje i prepustite se užitku. Ulja za kupanje su idealna jer istodobno imaju aromaterapeutski učinak i sprečavaju isušivanje kože.

CANDLES AROMATHERAPY BATH TOWEL


2. Optimalna temperatura kupke je 37º Celzijevih, ali zimi rijetko tko može odoljeti kupki i toplijoj od temperature koju savjetuju dermatolozi. Neki savjetuju i višu temperaturu, do najviše 40 stupnjeva, jer takva kupka dodatno pročišćava organizam od toksina.

PILING


3. Prije kupanja možete napraviti piling ili aromatičnim solima ili specijalnim grubljim rukavicama od frotira kojima mehanički potičete odstranjivanje mrtvih stanica kože.

BUBBLES 5

4. U kadi nemojte ostati dulje od pola sata. Ako ste hrabri, nakon tople kupke otuširajte se hladnom vodom. Taj ritual imitira finski tradicionalni efekt saune i skakanja u hladnu vodu, što će potaknuti cirkulaciju.

BUBBLES 2

 

5. Ne puštajte ga u kadu! (pod “njim” mislimo na vašeg partnera. Neka kupanac bude trenutak za vas, koliko god gola muška mokra koža izgledala dobro pod svjetlom svijeća:)

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj