5 neobičnih rješenja za savršene nokte

05/02/2014

Umjesto da plaćate skupe manikure, upotrijebite ono što imate doma...

Vjerujemo da ste milijun puta vidjeli nečije nokte i pomislili kako su savršeni. Nakon čega ste se zapitali kako su uspjeli stvoriti određeni efekt. E pa na vašu sreću, uspjeli smo iskopati neka zanimljiva i doista neobična rješenja zahvaljujući kojima ćete i vi u samo par minuta imati nokte dostojne naslovnice!

Tuš za oči. Ako ga smijete upotrebljavati na očima, zašto ga ne biste smjeli upotrebljavati na noktima? Tanki kistić idealan je za precizne linije. Samo se pobrinite da tuš nanosite na čiste i lagano izrašpane nokte. Kada ste gotovi s iscrtavanjem, nanesite sloj prozirnog laka.

Aplikator za sjenilo. Prvi razlog zašto je ovo idealan alat je taj što su jeftini i mogu se kupiti doista posvuda. A i velika je vjerojatnost da ih nekoliko već imate doma. Ovim ćete aplikatorom postići zanimljiv 'ombre' izgled, budući da će aplikator upiti dio laka, ostavljajući neobičan efekt.

Flaster. Koristeći flaster sa sitnim rupicama možete postići 'polka dot' efekt na svojim noktima. Nalijepite flaster preko cijelog nokta i premažite ga željenim lakom. Jedino o čemu morate voditi računa je da je prvotni sloj laka potpuno suh prije nego na njega nalijepite flaster.

Gumica za brisanje i pribadača. Želite li savršen alat za razne točkice, jednostavno pribadaču probodite kroz gumicu za brisanje (čisto kako bi vam bilo jednostavnije držati ju) i to je to! Najjeftiniji mogući alat za točkice na svijetu!

Selotejp. Pomoću selotejpa možete stvarati brojne izglede, a najzahvalniji je za razne geometrijske uzorke. Jednostavno selotejp nalijepite dijagonalno preko nokta i jedan dio obojajte drugom bojom. Ili ga iskoristite kao alat za francusku manikuru. Samo kao i s flasterom, pustite da se prvi sloj laka potpuno osuši.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj