5 mitova o brijanju

27/06/2019

Skupili smo neke od najvećih mitova u vezi brijanja dlačica i, u suradnji sa stručnjacima koje okuplja Gillette Venus, napokon odgovorili na njih.

(Ovaj je tekst kreiran u suradnji s timom Gillette Venus)

Ljudi smo, imamo predrasude, pretpostavke, ali i mnogo pitanja u vezi brijanja. Ne samo pazuha i nogu, već i bikini zone. Skupili smo neke od najvećih izmišljotina, predrasuda, i mitova u vezi brijanja dlačica, i u suradnji sa stručnjacima koje okuplja Gillette Venus, donosimo i odgovore.

Gillette_Venus_Base_summer_KV_CRO-3

MIT 1:
“Je li istina da dlačice od brijanja postaju deblje i jače?”

NEISTINA.

Toliko smo puta čuli tu urbanu legendu da smo (gotovo) povjerovali u nju. Iako i dalje “imamo taj osjećaj”, to zapravo nije istina. Taj odgovor vrijedi za sve zone, bez obzira na to je li riječ o pazusima, rukama, nogama ili bikini zoni. Naime, kada dlačicu obrijemo, ne brijemo je cijelu. Ostatak dlačice nalazi se u koži, a kada jednom počne rasti/provirivati iz površine kože, može djelovati kao da je deblja jer je vrh dlačice tup (zato što je odrezan), no to je samo subjektivan dojam.

MIT 2:
“Je li istina da od brijanja dlačice rastu brže?”

NEISTINA. O brzini rasta dlačica ne odlučuje brijanje nego genetika. Naime, gustoća i brzina rasta dlačica ovise o genetskom kodu: neke cure imaju više dlačica na tijelu, neke manje, nekima rastu brže, a drugima sporije. Primjerice, cure svjetlije puti najčešće imaju tanje dlačice koje rastu sporije, a cure tamnije puti imaju gušće dlačice koje rastu brže.

MIT 3:
“Zašto dlačice ispod pazuha rastu brže?”

ISTINA. Napokon jedno pitanje koje se ne odnosi na urbanu legendu. To je istina. Naime, dlačice ispod pazuha narastu u prosjeku 50 puta brže nego na ostalim dijelovima tijela. To znači da ako briješ i pazuhe i noge, primijetit ćeš da pazuhe moraš brijati češće.

5846cb62d53037644a61beea_Gillette_Venus_Base_summer_KV_CRO-1

MIT 4:
“Zašto mi se čini da od nove britvice imam više porezotina, a od tupe manje?”

NEISTINA. Zapravo je obrnuto: tupom britvicom lakše se možeš porezati nego novom. Naime, tupa britvica vuče dlaku umjesto da je precizno odreže, što dovodi do više iritacija nakon brijanja. Oštra britvica uz manje truda postiže bolji rezultat, ne moraš je pritiskati na kožu, a i ne moraš više puta prolaziti kao tupom britvicom.

MIT 5:
“Je li istina da brijanjem skidam preplanuli ten?”

NEISTINA. Otkud ti to? Brijanjem ga čak pospješuješ jer uklanjaš mrtve stanice kože.

Venus_Platinum_Extra_Smooth copy

Elegancija i kontrola

Gillette Venus Platinum Extra Smooth brijač je s metalnom drškom koja lijepo leži u ruci i omogućuje bolju kontrolu tijekom brijanja kako bi konačni rezultat bio što temeljitiji, a koža dulje glatka (u odnosu na Venus Smooth). Zamjenjiva britvica s pet oštrica i presvlakom koja podsjeća na dijamant glatko klizi kožom dok se vlažna trakica aktivira u kontaktu s vodom i štiti od posjekotina. Brijač je savršeno balansiran, a njegova pokretljiva, zaobljena glava lijepo prianja uz obline tijela i lako se prilagođava područjima koja je teže obrijati.

Jedna briga manje! 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj