5 koraka do super noktiju!

06/04/2020

Ovih 5 koraka zamijenit će profi-manikuru. Sort-of.

Prve nuspojave samoizolacije kojoj smo svi podvrgnuti zbog pandemije koronavirusa COVID-19, vidljivi su na našoj kosi, licu, a najvjerojatnije i na noktima koji su sada već u alarmantnom stanju? Bez panike, jer s ovih 5 koraka možete napraviti (skoro pa isti) efekt kao i kod profesionalne manikure.

3, 2, 1 - krenimo!

1. PRIPREMA

Turpijicom oblikujte nokte i nanesite ulje ili kremu na kožicu oko noktiju, ostavite pet minuta i zatim je potisnite drvenim štapićem. Odstranite masnoće na noktima acetonom.

2. ČIŠĆENJE

Očistite nokte četkicom za nokte, a zatim nanesite podlak koji će noktima dati sjaj, štititi ih od UV zraka, spriječiti da nokti postanu žuti, ali i usavršiti površinu nokta koji ima neravnine.

3. LAK

Nanesite deblji sloj laka u jednom potezu po dužini nokta i nakon toga “razradite boju” a da ne dodajete još laka. Pričekajte 60 sekundi i nanesite još jedan sloj za intenzivniji efekt.

5 koraka do super noktiju!

Avon Mark Gel Shine lak za nokte, 50 kn, www.avon.hr

 

4. SUŠENJE

Na kraju nanesite nadlak koji, osim što daje noktima dodatni sjaj, sadrži brzosušeće agente koji u nekoliko sekundi suše boju.


5. KOREKCIJA

Slučajno ste nanijeli malo laka za nokte na zanokticu? Nema veze, imate korektor koji je poput minijaturnog acetona (možete ga ponijeti sa sobom), a njime možete obrisati greške.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj