3D usne

07/08/2020

Tri načina kako postići trodimenzionalni efekt usana. Bez injekcije.

Pokušajte se sjetiti kada su posljednji put tanke i mat usne bile u modi. Pa, zapravo, nikada. Priznajte, kada je riječ o usnama, svi želimo da budu sočne i punašne. Ali nikada nam nije palo na pamet da bi pomama za njima mogla biti tolikih razmjera. “Primijetio sam porast potražnje za filerima za 45% u posljednje tri godine”, tvrdi dr. Tijion Esho, stručnjak za filere za usne i vlasnik klinike u Londonu. A otkrio nam je i šokantan podatak – većina entuzijasta koji se odlučuju za filere imaju između 25 i 29 godina!

Budući da se brinemo o vašim usnama i nikada vam ne bismo dopustili da iz kuće izađete kao da su vas izbole pčele, donosimo vam pregled najboljih i najnovijih načina kako “napumpati usne” – bez injekcije.


LAKOVI ZA USNE

Kada kažemo “lak za usne”, mislimo na sjajilo, ali ne onakvo na kakvo smo se naviknuli. Nova generacija sjajila za usne ima abnormalnu količinu sitno mljevenih pigmenata visokog sjaja, umiješanih u balzamične voskove i blistave polimere, što ih čini modernom verzijom sjajila. A oni imaju blještavi sjaj koji optički konturira usne i stvara iluziju mega napumpanih usana te intenzivnu boju koja se na usnama zadržava dugo. Npr. isprobajte Lancôme L'Absolu Lacquer Lipstick (249 kn), Shiseido Lacquer Ink Lip Shine (275 kn) i Giorgio Armani Lip Magnet (309 kn).

Epic zena_Be Loud


BALZAMI. ILI RUŽEVI. ILI OBOJE.

Svrha balzama je omekšati i “napumpati” usne na dulje razdoblje pomoću biljnih emolijenasa koji hrane usne. Ako želite efekt većih usana bez puno boje, balzami su sjajan odabir. No još je bolja opcija hibrid između balzama i ruža jer sadrži karakteristike balzama i dugotrajnost boje na usnama, a to je ono što nam treba. Isprobajte Chanelov Coco Flash (287 kn), L'Occitane Intenzivni voćni ruž (152,60 kn) i Clinique Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm (209 kn).

Epic zena_Pink Punch


KROMIRANI EFEKTI

Za efekt metalik kromiranih usana dovoljno je pogledati MTV-jeve spotove iz osamdesetih. Ključne riječi: Visage, New Romantics, Duran Duran, ili Cindy Lauper. Nova generacija metalik boja usne čine punijima i konturiraju ih pomoću visokih doza pigmenata i perlastih čestica u prahu. Sjajno je što je uz njih dovoljan samo jedan sloj kako biste dobili efekt za koji su Cindy Lauper trebala barem tri sloja. Dobri primjeri su Smashbox Be Legendary Liquid Metals, (200 kn) ili Estée Lauder Pure Color Love Lipsticks (210 kn). Očekujte kromirani dojam kakav se viđa samo na felgama luksuznih automobila.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj