3 stvari koje niste znali o dezićima

18/11/2016

Sve što smo uvijek htjeli pitati o dezodoransima, pitali smo stručnjake

S 25 godina stručnosti na području dezodoransa, Jens Schulz, voditelj laboratorija s odjela dezodoranasa marke Nivea, odgovorio nam je na 3 goruća pitanja o dezodoransima koje su nas oduvijek zanimale.

1. Kako dezodoransi "rade"?
Općenito, dezodorans je namijenjen da spriječi znojenje. On sadrži pouzdane aktivne sastojke koji smanjuju znojenje stezanjem kanala znojnih žlijezda. Dakle, postoji manje znoja kojeg bakterije mogu razgraditi, što znači i manje neugodnih mirisa tijela. Zahvaljujući tome, moguće je izbjeći neugodne efekte poput znojnih mrlja, a područje ispod pazuha ostaje suho.

2. Na što moramo paziti dok nanosimo dezić?
Važno je nanositi proizvod na čistu i suhu kožu - na taj način on može djelovati najučinkovitije prije nego što se počnete znojiti i prije nego bakterije počnu razgrađivati komponente znoja. Kad bakterije već započnu taj proces, počinje se razvijati neugodni miris tijela. Naravno, neki ljudi vole ponovno nanijeti svoj dezodorans tijekom dana kako bi se osjetili osvježeno i zaštićeno, ali najbolji rezultati se postižu kada ga se koristi na čistoj koži.

3. Zašto pazuhu treba posebnu njegu?
Koža ispod naših ruku je posebno osjetljiva jer je izložena različitim podražajima. Često ju skrivamo ispod odjeće pa koža ostaje vlažna i do nje ne dopire svjetlo. Osim toga, područje ispod pazuha mora izdržati oštre tretmane poput brijanja ili depilacije - obično čak i svakodnevno. Zato je tom području potrebna posebna pažnja.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj