10 zapovijedi za tuš za oči

04/09/2017

Kako nanijeti savršenu crtu?


U svijetu make-upa, tuš za oči zapravo je slično kao i čarobni štapić. Tuš može transformirati pogled. Može optički povećati oko, ili ga izduljiti. Učiniti oči glamuroznijima. 

Kako bismo saznali koja su glavna pravila pri nanošenju tuša, pitali smo Cosmo vizažiste, i evo što smo saznali:

1. Tuš se uvijek nanosi na golo oko, što znači, bez sjenila, pudera, korektora, bez ičega. Jedino tako ćemo dobiti savršeni nanos.  

2. Za savršenu liniju, idealno bi bilo koristiti malo ogledalo pozicionirano lagano prema dolje ispod očiju. Na taj način ćemo bolje vidjeti liniju koju nanosimo.

3. Ako ste početnica, najbolje bi bilo tuš nanijeti nakon što ste već nanijeli maskaru (ili umjetne trepavice) jer njihova linija u korijenu trepavica će vas odvesti na pravi put - točnije, na pravu crtu.

EYELINER

4. Znajte, naše dame, da linija tuša izgleda prirodnije ako je nanesete što bliže liniji korijena trepavice. Što je linija dalje od oka/trepavica, to izgleda neprirodnije. Šifra: RuPaul.

5. Ako tuš počnete nanositi "preduboko", tj. duboko u unutarnji kut oka, time ćete napraviti loš posao: napravit ćete optički efekt manjih, zatvorenijih očiju.

6. "Trebate prstom potegnuti kapak prema gore prije nanošenja tuša!" Tko vam je to rekao? Na taj način nećete dobiti ravnu liniju, već vijugavu!

EYELINER

7.  Crtu tuša treba uvijek započeti od vanjskog dijela oka. Na taj način se lakše možete zaustaviti na sredini oka, i korigirati debljinu, visinu, i smjer tuša na oku.

 8. Nemojte zaboraviti dobro ispuniti dio između korijena trepavice, i linije tuša. Neka taj dio bude savršen.  

 9. Ako pogriješite, nemojte greške ispravljati proizvodima za čišćenje. Time ćete samo pogoršati stvari. Za korekcije, uzmite štapić za uši i nanesite malo vode (po mogućnosti, u spreju, kako biste na štapić nanijeli što manju količinu vode). 

 10. I na kraju, ne bojte se tuša za oči. neće vas ujesti. Najgore što se može desiti, je da pogriješite, a na greškama se uči, zar ne?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj