10 make up savjeta za super izgled na fotkama (djeluju odmah!)

11/09/2014

Tko ne želi dobro izgledati na tagiranim fotkama s fejsa?! Koliko god se trudili držati ravna leđa i podignutu glavu, nekad nam ne polazi za rukom da ispadnemo onako kako zaista želimo. Jeste li možda razmišljali o tome da neke tajne leže i u dobrom odabiru make upa. E pa ako niste, mi smo otkrili kako ispasti super na fotkama uz samo 10 trikova koji ne zahtijevaju izgladnjivanje ili odlazak kod plastičnog kirurga. Čak i Kim Kardashian kaže da su sve tajne u pravilnom make upu

savršeni make up

1. KORISTITE MATIRANE TEKSTURE

Nikako na lice ne nanosite pudere sa šljokicama i sjajem. Ako želite izbjeći sjaj na fotkama i masno lice, svakako koristite matirane pudere i tonove slične svojoj boji lica. Inače ćete na fotkama izgledati neprirodno i neprikladno.

2. PAZITE NA SVJETLOST

Šminku nanosite, ako je moguće, pod prirodnim svjetlom jer bi kupaonska svjetla mogla smanjiti intenzitet šminke. Nažalost, većina cura nema pravo šminkersko svjetlo pa ne znamo koliko šminke nanijeti da ne bismo pretjerali i izgledali kao iz meksičkih sapunica. Zato vam predlažemo da sljedeći put kad mislite da ste super izgledali kada ste izašli iz stana, a na fotkama vaša šminka izgleda totalno drukčije, sjetite se dobrog savjeta o svjetlima.

3. ČAROBNI ŽUTI PRAH

Za čarobne fotke kojih se nećete sramiti bolje je koristiti žuti prah od shimmera ili prozirnog praha. Vaše lice s drukčijim puderima ili onima u prahu će previše izblijedjeti ili čak isprati vaše konture lica.

4. IZBLIJEDITE PODOČNJAKE

Većina cura pokušava podočnjake prekriti s malo korektora, što se i preporučuje za dnevni look, ali kada želimo neugodne podočnjake sakriti od fotića, trebamo koristiti iluminator. Puno iluminatora. Koliko god vam se činilo da pretjerujemo, vjerujte, na fotkama će podočnjaci potpuno nestati jer će klikom bljeskalice ili doticajem sunčanih zraka odbljesnuti.

5. CRNA OLOVKA I CRNA MASKARA

Većina šminkera preporučuje stavljanje crne olovke i crne maskare, mi im, naravno, vjerujemo. Ako inače koristite smeđu ili sivu olovku, zamijenite je običnom crnom olovkom da biste zasjali na fotkama. Crna olovka će stvoriti bolji kontrast, a osim toga, vizualno će otvoriti i vaše oči.

6. RUMENILO

Ključni savjet za super fotke svakako je i rumenilo. Ako ste mislili da možete preskočiti ovaj savjet, prevarili ste se. Bljeskalica na fotiću obožava mijenjati izgled lica, pa će tako i vaše lice pretvoriti u snježnu kuglicu s ustima i očima ako zaboravite na rumenilo. Nanesite ga na jagodice najprije u malim količinama, a ako vidite da niste dovoljno stavili, možete dodati još malo. S ovim savjetom ne pretjerujte (nikako). Pssst, rumenilo možete nanijeti i na rubove čela u obliku luka da biste formirali svoje crte lica.

7. RUŽ/SJAJILO

Bez ruža ili sjajila vaša će se usta stopiti s ostatkom lica. Nanesite ruž po svom izboru, ali ne pretjerujte s preintenzivnim nijansama. Pazite da vam se ruž poklapa s ostatkom šminke. Boja lososa, breskve i višnje su IN ove sezone.

8. PAZITE NA SJENE

Pokušajte pripaziti na sjene koje možete stvoriti korištenjem tamnijih sjenila. Nikako ne nanosite tamnija sjenila u kutove očiju ili ispod njih jer ćete vizualno smanjiti oči, a na fotkama nećete ispasti baš onako kako ste se vidjeli u ogledalu. Osim šminke, pokušajte savladati tehnike postavljanja tijela i lica prema fotiću da svjetlo ne bi bacilo sjenu na vaše lice ili bradu.

9. NAGLASITE BITNE TOČKE LICA

Ako želite savršen look na fotkama, morate biti svjesni da su najbolji make up trikovi male tajne slavnih vizažista. Bitno je znati koje dijelove lica treba istaknuti. S tamnijim bronzerom ili musom (jedan ili dva tona tamniji od boje vašeg lica) naglasite područje ispod jagodica. Nanesite ga na lijevu i desnu stranu nosa da biste vizualno suzili nos te na područje ispod brade da biste oblikovali lice. Svjetlijim korektorom ili iluminatorom istaknite dijelove lice na koje najviše pada svjetlost. Preporučujemo vam da ga nanesete na vrhove jagodica, sredinu čela i na most nosa da biste napravili savršene crte nosa.

10. SVJEŽIJE OČI

Da biste izbjegli crvenilo i umorne oči, nakapajte nekoliko kapi kapljica za oči, no budite oprezni da ne razmrljate već nanesenu šminku. Kako biste dodatno proširili i osvježili oči, nanesite bijeli prah ili sjenilo na rubove oba oka. Postići ćete super izgled očiju koje će izgledati kao da ste spavali cijeli dan.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj