Želite taj posao? 6 rečenica koje ne smijete reći poslodavcu

10/05/2016

Koliko dana godišnjeg imam i kada ga mogu uzeti? Ne, ne, ne bar u početku!

Znamo da vam za vrijeme poslovnog intervjua prolazi tisuću različitih misli kroz glavu. Upravo zato, sastavili smo kratki vodič kroz stvari, koje baš nikada ne bi trebalo reći tijekom razgovara za posao.

"Oprostite što kasnim"

Kasnite i prije nego što ste bilo što počeli? Odmah da vas upozorimo da je ovo jedan od glavnih grijehova! Uvijek je bolje krenuti i pola sata ranije i čekati, nego kasniti. Prvi dojam je ipak najvažniji.


"Nisam se dobro slagala s bivšim kolegama ili šefom"

Čestitamo, ovime ste upravo uprskali apsolutno sve šanse da dobijete posao! Čak i ako je to istina, neke stvari je bolje zadržati za sebe. Poslodavci, ako ništa drugo, barem žele vjerovati kako ćete se dobro slagati sa svima.


"Koliko dana godišnjeg imam i kada ga mogu uzeti?"

Jeste li to upravo pitali za slobodne dane, a još uvijek niste ni počeli raditi? Naravno da vam je odmor potreban i poslodavci su toga itekako svjesni, ali ne morate odmah spominjati kako vam je važniji godišnji odmor od posla.


"Nakon koliko mjeseci mogu očekivati povišicu ili unaprjeđenje?"

Ako se prijavljujete za posao asistenta, nemojte pitati kada ćete biti unaprijeđene na višu poziciju. Važno je da pokažete interes samo za spomenutu poziciju, a nakon što dobijete posao, naporno radite za unaprjeđenje. Druge opcije nema.


"Nemam pitanja"

Poslodavci traže kandidate koji su uključeni i zainteresirani. Zato budite takvi,  postavljajte pitanja o svemu što ne razumijete ili vas zanima, bez straha. To može biti samo pozitivna stvar, ako znate postaviti prava pitanja.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj