Riješite sve trač-skandale

23/01/2011

Reagirajte na pravi način u neugodnim situacijama i riješite ih na najbolji mogući način…

s

Kada skandal počne drmati vaš svijet, je li se bolje praviti da se ništa nije dogodilo ili javno istupiti i objasniti stvar? Potez koji ćete povući u kriznoj situaciji može vas izvući iz nezgode, ali i još dublje zakopati zato budite pažljivi.

Skandal 1: Napisali ste mail u kojem ste ogovarali šefa i, umjesto kolegici, poslali ga direktno njemu

Riješite situaciju: Rizično je, ail vi ste svakako u gabuli pa nemate mnogo izbora. Priđite mu, dignite ruke kao da govorite „A bože moj, dogodilo se" i ispričajte se. Pokušajte ga navesti da se našali vašom gluposti.

Skandal 2: Posvađali ste se s najboljom prijateljicom i ona sada okolo svima prepričava vaš sukob

Riješite situaciju: Kako ćete se s ovim izboriti, ovisi o tome kakvi ste po prirodi i koliko vam je stalo do toga da se pomirite s njom. Ako ste poznati u društvu kao galamdžija, onda pustite glas i objasnite svima svoj kut viđenja, problema, ali ako vas ljudi vole baš zato što ste tihi i umjereni, pustite da se situacija sama stiša. U oba slučaja, kada se malo smire strasti, pozovite prijateljicu i riješite sukob.

Skandal 3: Čuli ste da vas je dečko prevario

Riješite situaciju: Ako vam je stalo do toga da ostanete zajedno, najgora stvar koju možete učiniti je da se pravite da se ništa nije dogodilo. Istupite ponosno i zahtijevajte objašnjenje, a na vama je da procijenite je li ono dovoljno dobro. U ovom slučaju, tračevi su nešto što vas najmanje treba brinuti pa zato razmišljajte isključivo o svojim emocijama i tome zaslužuje li on uopće da mu oprostite. Ako ste sigurni da to nije nešto preko čega možete i želite prijeći - glavu gore i ponosno svima stavite do znanja da vas gad nije nimalo povrijedio!

Skandal 4: Spavali ste s kolegom i sada cijela firma bruji o tome

Riješite situaciju: Najveća pogreška je već napravljena - dozvolili ste da vaša mala tajna bude razotkrivena. Možete tvrditi da se ništa nije dogodilo (u pitanju je vaša riječ protiv njihove)! Ali nabolje bi bilo da jednostavno potpuno ignorirate situaciju i pokažete da ste iznad tih zavidnih tračera.

 

 

 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj