Pokrenite svoj biznis uz ovu check listu

07/05/2014

Zašto čekati da vam posao iz snova padne s neba ili da vas odaberu? Uzmite sve što želite u svoje ruke! ASAP!

Zapitajte se. Jeste li spremni riskirati? Možete li noću spavati ako su stvari neizvjesne? “Poduzetništvo je puno rizika i nesigurnosti. Nekim je ljudima to motivacija, a drugi se s tim ne mogu nositi. Prije nego što se otisnete u poduzetničke vode dobro razmislite kojoj skupini pripadate.” 

Razmislite što vas čini drugačijima. Jer to će vam pomoći da se istaknete među konkurencijom. “Vaš se biznis po nečemu mora isticati, morate kupcu nuditi nešto što nitko drugi ne nudi – bolje, ljepše ili povoljnije. Meni je važna moda trenutka. Tamara Mellon brend nudi stvari koje možete nositi odmah, naš je moto ‘kupi sad, nosi sad’ (za razliku od kupnje proljetnih haljina u veljači, kad počnu stizati proljet­ne kolekcije, pa se do proljeća sve razgrabi i ne možete pronaći nešto lijepo u svojoj veličini. Ne žele svi zimi kupovati odjeću za proljeće)”, kaže dizajerica. 

Morate imati jasnu viziju.Sama sam stvorila DNK svog brenda od proizvoda do marketinških strategija. A sve je počelo s inspiracijom nekoliko fotografija izrezanih iz vintage magazina i fotografije mog omiljenog fotografa Guya Bourdina.” 

Pročitajte ovu knjigu. Knjiga “Feel the Fear and Do It Anyway”, autorice Susan Jeffers, naučila me da se u kriznim situacijama ne zaledim nego da iskoristim adrenalin kako bih stvar riješila što prije. Strah je prirodan instinkt i svaka ga poslovna žena osjeća. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj