Oborite s nogu svakog poslodavca!

31/05/2019

Vodite se ovim savjetima kako biste ostavili dobar dojam, bili shvaćeni ozbiljno i dobili šansu za posao...

1. Slobodno istaknite sva svoja postignuća! Nekome tko nikada nije imao 'pravi posao' teško je imati veliko samopouzdanje kada priča o prethodnom radnom iskustvu. Prije intervjua razmišljajte o svim postignućima na prethodnim poslovima bez obzira koliko vam djelovala beznačajno. O  njima na intervjuu pričajte detaljno i s puno strasti.

2. Kvalitetno istražite potencijalno radno mjesto. Prikupljanje informacija o kompaniji u kojoj konkurirate za posao veoma je važna stavka. Tako ćete impresionirati osobu koja vas intervjuira i ostavit ćete dojam zainteresiranog kandidata.

3. Pripremite se za razgovor i nemojte dopustiti da vas ikoje pitanje neugodno iznenadi. 'Imate  li pitanje za mene?' Ovo je uobičajeno pitanje koje postavlja poslodavac na kraju razgovora. Čak i ako vam je sve jasno i baš ništa vas više ne zanima, odglumite zainteresiranost i uvijek imajte spremno barem jedno pitanje. Tako pokazujete da imate veliku želju za dobivanjem posla.

4. Prije intervjua dovedite u red profile na društvenim mrežama. U današnje vrijeme poslodavci će pregledati i vaše profile na društvenim mrežama. Dojam koji ostavljate uživo, tijekom razgovora, jednako je bitan kao i ono što objavljujete u virtualnom svijetu. Još jedna važna stvar je fotografija u životopisu. Umjesto da snimite selfie i pošaljete tu fotku, potražite pomoć profesionalnog fotografa. Za životopis je neophodna fotografija na kojoj izgledate zrelo i ozbiljno.

5. Pričajte jasno, smireno i koncizno. Mladi ljudi zbog treme često upadaju u zamku korištenja žargona ili nerazgovijetnog izgovaranja riječi. Ako vam se to dogodi, usporite. Razmišljajte o izgovorenim rečenicama i izgovarajte ih polako. Nije loša ideja ni upisati tečaj za poboljšanje vještine govora.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj