Najgore pogreške koje će sabotirati razgovor za posao

05/02/2020

Ukoliko želite dobiti taj posao, potrudite se izbjeći ove greške...

1. Zakasnila si. Rijetko se događa da je tvoj razlog za kašnjenje dovoljno opravdan, ali i to se ponekad dogodi. Ukoliko znaš da ćeš kasniti, čak i onda kada je u pitanju samo par minuta, o tome obavijesti potencijalnog poslodavca, a kad stigneš, obavezno se ispričaj.

2. Nisi se rukovala pri upoznavanju niti na kraju razgovora. Rukovanje nije samo znak poštovanja, već i način potvrde svega što je na razgovoru rečeno. Rukuj se kad stigneš – to je dio upoznavanja, a kad odlaziš, pokazuje zahvalnost.

3. Korištenje rječnika s negativnim konotacijama. Pobrini se da negativne komentare o prošlim poslodavcima i prethodnim iskustvima ostaviš za sebe. Čak i ono što ti se nije svidjelo objasni na pristojan način. Detalji su od iznimne važnosti.

4. Govoriš prebrzo. Iako si nervozna i imaš tremu, ne žuri! Duboko udahni, koncentriraj se i daj osobi s kojom razgovaraš priliku da razumije ono što želiš reći. Ostavi prostora za dijalog, a monolog izbjegavaj.

5. Gledanje u pod. Ništa nije gore od kandidata koji izbjegava kontakt oči u oči. Točka na koju se moraš fokusirati oči su osobe koja s tobom obavlja razgovor za posao, a ne mrvica od sendviča ispod stola.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj