Marijana Perinić: vaša dnevna doza smajlića

01/04/2011

Novoj zvijezdi stand-up komedije i najduhovitijoj među hrvatskim spisateljicama specijalitet je skuhati frajere na naglo. I ostati vitka

s

Putujete li u neku egzotičnu zemlju, mobitelom fotkajte nekoliko stvarčica - hranu, telefon, vilicu - kako biste lokalnom stanovništvu koje ne barata engleskim mogli pokazati odgovarajući simbol, savjetuju u putničkim agencijama. Mi smo na isti način poželjeli ilustrirati rubriku Vedra i smjela. Pokazali smo vam fotku Marijane Perinić, po danu zaposlenice agencije Globtour Event, uvečer stand-up komičarke. Duhovita cura šiba šale čim progovori, a ima hrabrosti i popeti se na stage i održati 15-minutni show.

Jacina dvojnica Ok, možda bismo njezinom slikom ilustrirali i maštariju kako bi izgledala premijerka da priča viceve k'o Mesić. I tvrdoglavost. Jer kako drukčije objasniti činjenicu da ova temperamentna Šibenčanka s diplomom ekonomije nikako nije htjela skinuti štikle i prestati pričati šale o muško-ženskim odnosima pa je radije zamijenila klub i pronašla publiku koja dobro reagira na njezine fore, nego da joj se prilagođava. I iako joj mama uporno govori: "Čerce moja, promijeni frizuru, jer ovako stalno mislim da nam je premijerka počela pričati viceve.", ona ne želi ni čuti. Štoviše, još i zaradi na toj sličnosti nastupajući kao njezina dvojnica.

dZa sve je kriv celulit! Kako je sve počelo? "Prije pet godina bila sam jedna od onih napornijih iz publike tijekom stand-up večeri u klubu Papillon. Znate one koje sjede u prvom redu svake večeri i stalno dobacuju, sve dok mi nisu predložili da se i sama popnem na stage. 'Ajme, majko mila, o čemu ću pričati', pitala sam svoju mentoricu Marinu Orsag. A onda sam se sjetila svog mrskog neprijatelja - celulita. I odlučila ga pred svima ogoliti i pobijediti jednim drugim dijelom tijela - ubojitim jezikom."

Dečki kao pilići. A onda su, nakon celulita, nastradali i frajeri koje je Marijana doslovno skuhala i ponudila na meniju kao hobotnicu ispod peke (100 godina u braku, lijepi se za sve živo), teletinu na lešo (vječno zaručen, izmučen šekspirovskim pitanjem ženiti ili ne ženiti), zeku na lovački (one night stander), svinju na ražnju (vara i laže na sve strane i ostavlja grčeve u želucu), goveđi kotlet (friško rastavljen, emotivno nedostupan, nemoguće prožvakati pa je najbolje ispljunuti) te piletinu na naglo (mlad, zgodan, poslušan). Ako ste za desert, nabavite njezinu knjigu "Gore ne može" (Vuković&Runjić), zbirku priča stand up nastupa i proslijedite je prijateljicama.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj