Kako reći Volim te na 7 stranih jezika

24/03/2011

Želite li osvojiti svijet (a i njegovo srce), uputite se u Centar za strane jezike, poznatiji i kao Vodnikova

s

Kažu da je ljubav univerzalni jezik koji svi dobro razumijemo. Uostalom, kad su se Kolumbo i njegovi seksi došljaci znali snaći na novom kontinentu i uspostaviti lijepe odnose s tamošnjim domorotkinjama, kako vi ne biste bili u stanju prepoznati kad vam netko kaže: Ti amo, Wo ai ni, Ich liebe dich, Ya tebe kahayu, Je t'aime, Ik hou van jou, Miluji te, Ya tabe kahayu, Mina rakastan sinua, Aloha wau ia oi ili Volim te!

Ok, možda u tome ima nešto istine, ali da je Kolumbo imao Facebook, mobitel i internet sigurno bi htio naučiti još koji izraz osim da, ne, gladan, žedan, ljut i zaljubljen. Na primjer, kako na nekom stranom jeziku reći: "Super mi je veza na daljinu, ali ako nemaš ništa protiv došla bih u tvoju zemlju studirati? Ili hajmo se za vikend naći na pola puta, recimo u Italiji. TOY (thinking of you).

Sve finese zavođenja na stranim jezicima i čudesnog svijeta kratica možete svladati ako se uputite u Centar za strane jezike, poznatiji kao Vodnikova, odnosno u njegovu ustanovu Svijet jezika. Programi učenja i stupnjevi znanja u Svijetu jezika, usklađeni s europskim standardima i programima Vijeća Europe, imaju akreditaciju, tj. odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Stoga je svjedodžba Svijeta jezika javna isprava, a stupanj znanja upisuje se u radnu knjižicu. U Svijetu jezika možete naučiti sedam stranih jezika: engleski, njemački, talijanski, francuski, španjolski, ruski, hrvatski za strance i steći svjedodžbe za šest stupnjeva u skladu s europskim standardima: A1, A2, B1, B2, C1 i C2. Nakon toga - cijeli svijet je doista vaš!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj