Kada je vrijeme da date otkaz i odete?

17/07/2018

Toliko ste puta poželjeli pogledati šefa u oči i glasno reći: Dajem otkaz! No, ako dvojite zbog raznoraznih razloga, evo nekoliko savjeta koji će vam otkriti je li zaista vrijeme - otići!

1. Dobili ste bolju ponudu
Bolja plaća, viša pozicija, inspirativno okruženje i stalno zaposlenje? Zvuči kao utopija u našoj sredini, no nije nemoguće. Malo ih je koji su to dobili, no oni su se odvažili i to zatražili. Razdoblje navikavanja uvijek je zahtjevno. Na vašu sreću, ne traje dugo, a prekid rutine i dojam da se nešto novo događa sigurno će vas pokrenuti i utjecati na pozitivno raspoloženje.

2. Želite poboljšati obrazovanje
Ako ste u ranijim godinama dobili posao zbog kojeg ste zapustili svoje obrazovanje, vrijeme je da mu se posvetite. Ako su vam se interesi s vremenom promijenili, okušajte se u drugim vodama. Slijedite svoje snove.

3. Radite u toksičnom okruženju
Koliko god bio ozbiljan posao kojim se bavite, morate si dopustiti da se tijekom radnog vremena barem nakratko nasmijete s kolegama. Izostanak smijeha i komunikacije u okruženju u kojem provodite osam sati dnevno vrlo je zabrinjavajuće, što je i razlog da se zapitate je li vrijeme da napustite tu sumornu družinu.

4. Vaša je pozicija nestabilna
Ili ja vaša tvrtka na rubu egzistencije? Čak ako ste ondje od prvog dana, ako ona propada, ne morate i vi s njom. Borite se za svoje mjesto u svijetu i ne dopustite da vam nadređeni zato stvaraju osjećaj krivnje.

5. Želite se posvetiti sebi
Bilo da je vaš razlog za otkazom želja za osnivanjem obitelji, putovanje oko svijeta ili potreba za pauzom, uvjeravamo vas da vam nitko neće zamjeriti. Uživajte, bavite se onim što vas ispunjava i napunite baterije. Osjećaj zadovoljstva pokreće maštu, pa tko zna, možda uskoro pokrenete vlastiti posao, pa nećete morati ovisiti o drugima.

6. Izgubili ste motivaciju
Jedva čekate kraj radnog vremena, sve vam je predvidivo i dosadno, a ponedjeljak jedva preživljavate? Više ne dajete 100 posto? Definitivno ste zaraženi virusom zvanim VRIJEME JE ZA PROMJENE!

7. Intuicija vam govori
Duboko u sebi osjećate da je otkaz prava stvar? Savjetujemo da vjerujete instiktima jer ono u čemu se vaše srce i glava slažu najčešće i trebate napraviti.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj