5 vrsta uredskih kolegica iz pakla

02/05/2017

Sigurno ste dosad naletjeli na barem dvije vrste koje vam boravak na poslu čine neugodnim: Tračericu, koja non stop visi kod fotokopirnog aparata i širi dezinformacije o kolegama, i Smrdljivicu, koja je stvarno draga ali ima problema s prekomjernim znojenjem.

TRAČERICA Na prvi pogled vam se svidjela jer je otvorena, elokventna i druželjubiva. No iza te "kulise"  krije se proračunata kučka koja samo želi izvući informacije, igrati igrice, širiti dezinformacije i općenito svima zagorčavati život. Klonite je se mada ćete bez obzira na to vjerojatno i vi završiti na "njenoj tapeti". 

SMRDLJIVICA Užasno je ljubazna i simpatična pa je stvar tim gora. Ne znate kako bi joj rekli da mora nešto poduzeti po pitanju osobne higijene, a nažalost ni onaj super dezić koji ste joj darovali za Božić očito nije shvatila kao poruku. Zbog nje i usred zime držite prozor otvoren, a na stolu vam non stop gori mirisna svijeća. Možda da joj pošaljete anonimno pisamce?

KRALJICA DRAME Barem jednom tjedno je morate tješiti i uvjeravati da se nisu svi urotili protiv nje, već da je vjerojatno u pitanju samo njezin PMS. A jednom mjesečno odgovarati od ideje da da otkaz jer joj je šef tog jutra poslao malo "nabrijaniji" mail. Znate svaku pojedinost njezinog nesretnog ljubavnog života, od koje bolesti pati njezin pas i koje sve traume iz djetinjstva nosi. Ne morate se s njom prestati družiti u potpunosti ali malo prorijedite ručkove u pauzi da vas ne uguši svojom negativnom energijom. 

VIKAČICA Ona naprosto nije u stanju normalno pričati već uvijek urla, pogotovo kad priča na telefon. Sto puta ste je na to upozorili ali uzalud. Srećom pa postoje slušalice i čepiči za uši.

KARIJERISTICA Ta gazi preko mrtvih kako bi napredovala. U stanju vam je "ukrasti" ideju i prezentirati je kao svoju, ako treba spavati sa šefom ili mu se do besvijesti ulizivati. To je daleko najgora vrsta kolegice jer sve oko sebe doživljava kao neprijateljsku konkurenciju i svašta je u stanju napraviti. Nemojte je tračati. Pobjedite je boljim idejama i talentom!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj