Frendice ponekad daju najgore savjete, a frendovi vas neće štedjeti

16/06/2021

Pssst! Želite li čuti istinu o svojoj vezi, flertu ili seks shemi, okanite se frendica. Radije za mišljenje pitajte nekog frajera. A evo i zašto...

“Ne treba mi terapija, imam vas, svoje prijateljice.“ Sjećate li se ovog citata iz serije “Seks i grad“? Izgovorila ga je Carrie Bradshaw na jednom od tradicionalnih doručaka vikendom s curama, ali umjesto ganutog osmijeha, nepopravljivo neromantična Samantha Jones okrenula je očima i konstatirala: “Pa mi smo jednako sjeba.. kao i ti. To je kao da slijepac vodi slijepca!“ Koliko sam se puta sjetila njezina komentara pokušavajući prijateljicama dati koristan ljubavni savjet. Ili primijeniti njihov. Nakon više desetljeća ljubavnih i životnih iskustava, mogu vam reći da sam došla do sljedećeg zaključka: želite li čuti istinu o svojoj vezi, flertu ili seks shemi, okanite se prijateljica.

Radije za mišljenje pitajte nekog muškarca! Vjerojatno nećete čuti ono što ste željele, ali čut ćete istinu. Čini se da glorificiram muški rod, no upravo obrnuto. Stvar je jednostavno u tome da je za žene svijet mjesto prepuno finih nijansi, a frajerima je sve uglavnom crno-bijelo. U skladu s tim i rezoniramo. Primjer: upoznali ste sjajnog tipa prošle subote u klubu, nazvao vas je odmah ujutro i otad se dopisujete već šest dana, ali još se niste vidjeli. Nije vam jasno zašto. Koje bi vam objašnjenje dala prijateljica?

Satima biste analizirale moguće razloge: njegovu preokupiranost zahtjevnim poslom, sramežljivost, zreli polagani pristup upoznavanju, činjenicu da živite na suprotnim stranama grada, a njemu je baš crknuo automobil, možda nema novca za večeru, možda mu nije stigao onaj sinoćnji SMS u kojem ste mu prilično otvoreno dali do znanja kako biste ga voljeli vidjeti, možda ste djelovali too pushy u porukama, možda se još oporavlja od prijašnje veze, možda je retrogradni Merkur, možda su Srbi, možda su masoni...

A što bi vam rekao frajer da ga pitate za savjet? Draga, zaboravi ga! Ne bi čak ni pokušao započeti analiziranje potencijalnih, puno izvjesnijih razloga zašto se dotični odgađa vidjeti s vama, a u njih se ubrajaju postojanje djevojke ili ne daj bože žene, flert na više “polja“ ili činjenica da je one večeri bio toliko pijan da mu je bed naći se jer se ne sjeća kako izgledate (a vi, kao za vraga, nemate profil na društvenim mrežama). Kad je riječ o ljubavni savjetima, uvijek možete računati na to da će vam frajeri dati one najbolje. Zašto? Zato što su vrlo prizemni, racionalni i zato što, u konačnici, polaze od sebe. U kojim se situacijama on ne bi “ubijao“ od truda da se vidi s nekom ženom?

Eto i vama odgovora! “Seks i grad“ je bez sumnje bio sjajan projekt koji je ženama te generacije bio učitelj, seksualni terapeut i best friend u mnogim pitanjima, ali jednu mu stvar ipak ozbiljno zamjeram: Facu! Mnoge su žene potrošile tonu živaca i godina čekajući da se On preobrati, nadajući se – uz svesrdnu podršku svojih jednako romantičnih prijateljica – ljubavnom prosvjetljenju i cipeli umjesto zaručničkog prstena. No na kraju dana dobile su samo cipelu. Nema teorije da bi u pravom životu Carrie ikad imala happy end s tipom poput Face. Svaki će vam frajer to potvrditi! ;-)

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj